O Αλ Πατσίνο προσπέρασε τις υποψηφιότητες για ανακοίνωσε κατευθείαν τον νικητή για την καλύτερη ταινία στα όσκαρ
Movies

O Αλ Πατσίνο προσπέρασε τις υποψηφιότητες για ανακοίνωσε κατευθείαν τον νικητή για την καλύτερη ταινία στα όσκαρ

Μπορεί το Oppenheimer να ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως μεγάλο μέρος της παραδοσιακής αγωνίας που υπάρχει πριν την ανακοίνωση για την καλύτερη ταινία, αφαιρέθηκε από τον Αλ Πατσίνο. Ο θρυλικός ηθοποιός ήταν αυτός που ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, όμως προσπέρασε την αναφορά στις υπόλοιπες ταινίες και πήγε κατευθείαν στον νικητή.

«Τα μάτια μου βλέπουν Oppenheimer» είπε ανοίγοντας τον φάκελο και χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να παίξει η μουσική και να πειστεί το κοινό ότι αυτή ήταν η ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι οι άλλες εννέα ταινίες που διεκδικούσαν το βραβείο ήταν τα American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Past Lives, Poor Things και The Zone of Interest. 

Δείτε το στιγμιότυπο

Το Oppenheimeer πήρε συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσα τους φυσικά αυτό για την καλύτερη ταινία αλλά και τη σκηνοθεσία (το πρώτο βραβείο του Νόλαν στην καριέρα του).

Ο Cillian Murphy και ο  Robert Downey Jr. πήραν τα βραβεία πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου, ενώ η ταινία βραβεύθηκε επίσης για τη φωτογραφία, το μοντάζ και το origianal score.

H μεγάλη έκπληξη έγινε στις γυναίκες, αφού η Emma Stone πήρε το βραβείο πρώτου ρόλου για το Poor Things, επικρατώντας της Lily Gladstone για το Killers of the Flower Moon που ήταν το μεγάλο φαβορί, με βάση τις νίκες της στα υπόλοιπα βραβεία της σεζόν. Η Da’Vine Joy Randolph ήταν η νικήτρια στον δεύτερο γυναικείο ρόλο για την ερμηνεία της στο The Holdovers.

H Billie Eilish πήρε ξανά το όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το What Was i Made For? δύο χρόνια μετά την πρώτη της νίκη για το No Time To Die,  οι Justine Triet και Arthur Harari βραβεύθηκαν με όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το Anatomy of a Fall και ο Cord Jefferson για το American Fiction πήρε αυτό για το διασκευασμένο σενάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: