Όσκαρ: Φτιαγμένες για το No Way Home οι ψηφοφορίες του κοινού
Movies

Όσκαρ: Φτιαγμένες για το No Way Home οι ψηφοφορίες του κοινού

Όσκαρ – No Way Home: Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τηλεθεατές η Ακαδημία Κινηματογράφου της Αμερικής ανακοίνωσε ότι στα φετινά βραβεία όσκαρ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προτιμήσεων του κοινού που καλείται να επιλέξει την αγαπημένη του ταινία και την αγαπημένη κινηματογραφική στιγμή.

Από την Δευτέρα που μας έρχεται, οι χρήστες του twitter θα μπορούν να ψηφίζουν χρησιμοποιώντας το hashtag, #OscarsFanFavorite. Μπορούν να επιλέξουν όποια ταινία θέλουν και δεν παίζει ρόλο αν η ταινία είναι υποψήφια σε κάποια κατηγορία ή όχι. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου και μάλιστα τρεις τυχεροί που θα επιλεγούν μετά από κλήρωση θα δώσουν το παρών στην τελετή της επόμενης χρονιάς και μάλιστα θα παρουσιάσουν και βραβείο!

Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να επιλέγουν την αγαπημένη τους σκηνή, χρησιμοποιώντας απλά το hashtag #OscarsCheerMoment. Σε αυτή την περίπτωση πέντε τυχεροί θα κερδίσουν εισιτήρια ενός χρόνου για κινηματογραφικές αίθουσες, συνδρομές σε streamig υπηρεσίες και αντικείμενα από το μουσείο κινηματογράφου.

Πίσω στο 2019 η Ακαδημία ήταν πολύ κοντά στο να θεσπίσει όσκαρ δημοφιλέστερης ταινίας, με στόχο να ενθαρρύνει το νεότερο σε ηλικία κοινό να παρακολουθήσει την τελετή, όμως το σχέδιο εγκαταλείφθηκε μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα μέλη της αλλά και κριτικούς.

Είναι προφανές ότι αυτή η κίνηση γίνεται για να βρουν χώρο στην τελετή τα μπλοκμπάστερ, όπως το No Way Home του Spider-Man που αναμένεται να κερδίσει άνετε την ψηφοφορία και στις δύο κατηγορίες.

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων όσκαρ για την 94η τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στο Dolby Theater του Hollywood.

Το Power of the Dog, η ταινία της Jane Campion, σάρωσε με δώδεκα υποψηφιότητες, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, πρώτο ανδρικό ρόλο, δύο για δεύτερο ανδρικό ρόλο και δεύτερο γυναικείο ρόλο. Με δέκα υπoψηφιότητες ακολουθεί το Dune που θα διεκδικήσει ανάμεσα σε άλλα και αυτά για την καλύτερη ταινία. To όσκαρ καλύτερης ταινία θα διεκδικήσουν ακόμα τα Belfast, Coda, Don’t Look Up, Drive my Car, King Richard, Licorice Pizz, Nightmare Alley και το West Side Story.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Jane Campion έγινε η πρώτη γυναίκα που δύο υποψηφιότητες για όσκαρ σκηνοθεσίας, αφού ήταν υποψήφια και το 1994 με το The Piano. O Κένεθ Μπράνα, που έγραψε το σενάριο και σκηνοθετεί το Belfast, έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος με υποψηφιότητες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες. Οι απουσίες από τις υποψηφιότητες που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι σίγουρα αυτές της Lady Gaga και της Ruth Nega από την κούρσα του πρώτου γυναικείου ρόλου, του Λεονάρντο ντι Κάπριo για τον πρώτο ανδρικό ρόλο και του Ντενί Βιλνέβ από τη σκηνοθεσία.


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ