Όλες οι υποψηφιότητες για τα όσκαρ: Σάρωσε με 11 υποψηφιότητες το Everything Everywhere All at Once
Movies

Όλες οι υποψηφιότητες για τα όσκαρ: Σάρωσε με 11 υποψηφιότητες το Everything Everywhere All at Once

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία όσκαρ, με την τελετή να είναι προγραμματισμένη για τα 12 Μαρτίου με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ. H στροφή της ακαδημίας σε πιο εμπορικά μονοπάτια ήταν κάτι που είχε ακουστεί εδώ και καιρό, έτσι στη λίστα με τις υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία, βρίσκουμε τα Avatar: The Way of Water και το Top Gun: Maverick.

Μαζί τους τα All Quiet on the Western Front, Everything Everywhere All at Once, The Banshees of Inisherin, Elvis, The Fabelmans, Tár, Triangle of Sadness και Women Talking.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει η muliverse περιπέτεια Everything Everywhere All at Once, με 11 και ακολουθούν με εννέα τα All Quiet on the Western Front και The Banshees of Inisherin και με επτά το The Fabelmans.

Μεγάλη η έκπληξη η απουσία του James Cameron από τις υποψηφιότητες για σκηνοθεσία, ένα βραβείο που θα διεκδικήσουν οι Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”), Daniel Kwan, Daniel Scheinert (“Everything Everywhere All at Once”) , Steven Spielberg (“The Fabelmans”), Todd Field (“Tár”) και Ruben Östlund (“Triangle of Sadness”).

Το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου διεκδικούν οι Austin Butler (“Elvis”), Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”) , Brendan Fraser (“The Whale”), Paul Mescal (“Aftersun”) και Bill Nighy (“Living”), ενώ στις γυναίκες υποψήφιες είναι οι Cate Blanchett (“Tár”), Ana de Armas (“Blonde”), Andrea Riseborough (“To Leslie”), Michelle Williams (“The Fabelmans”), Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”).

Η πρώτη υποψηφιότητα όσκαρ ρόλου στο MCU ήρθε για την Άντζελα Μπάσετ που διεκδικεί το βραβείο β’ γυναικείου ρόλο για το Black Panther: Wakanda Forever.

Αναλυτικά όλες οι υποψηφιότητες:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: