Όλα τα ρεκόρ που έσπασε το Deadpool & Wolverine στο πρώτο τριήμερο προβολής
Movies

Όλα τα ρεκόρ που έσπασε το Deadpool & Wolverine στο πρώτο τριήμερο προβολής

Ήταν αναμενόμενο ότι η νέα ταινία του Deadpool θα σαρώσει τα ταμεία και αυτό έκανε δίνοντας παράλληλα μία μεγάλη ανάσα στο MCU που δυσκολευόταν το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο τριήμερο της ταινίας έφερε 205 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στην Αμερική και το σύνολο παγκοσμίως άγγιξε τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι ήρθαν μία σειρά από ρεκόρ, που καταγράφουμε εδώ.

Αυτό ήταν το καλύτερο πρώτο τριήμερο στις καριέρες των δύο πρωταγωνιστών, Ράιαν Ρέινολντς και Χιού Τζακμαν αλλά και του σκηνοθέτη Σον Λιβάι.

Ήταν το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως για R-Rated ταινία. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε στην κατοχή της η πρώτη ταινία του Deadpool από το 2016.

Καλύτερο πρώτο τριήμερο όλων των εποχών για τον μήνα Ιούλιο και παράλληλα καλύτερο άνοιγμα παγκοσμίως από την από την εποχή του δεύτερο Avatar και μετά.

Με το franchise του Deadpool να ανήκει πλέον στο MCU, αυτή ήταν η 34η ταινία στη σειρά που κάνει πρεμιέρα στο νούμερο ένα του box office, ενώ συνολικά η Marvel ξεπέρασε τα 30 δισεκατομμύρια, ως μακράν του πιο επιτυχημένο franchise όλων των εποχών.

Το άνοιγμα ήταν το καλύτερο ταινίας για το 2024 αλλά και από την αποχή του No Way Home για την Αμερική. Τέλος, τα 205 εκατομμύρια δολάρια, απoτελούν το όγδοο καλύτερο πρώτο τριήμερο όλων των εποχών, πέμπτο για super-hero ταινία και δεύτερο για το τρίτο μέρος μίας ταινίας μετά το Infinity War των Avengers.

H ταινία προβάλλεται ήδη και στις ελληνικές αίθουσες, κάτι σπάνιο για blockbuster που κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Ιουλίου, αφού είχαμε συνηθίσει να μας έρχονται μετά τις 20 Αυγούστου. Μένει να δούμε αν τα νούμερα από το ελληνικό box office δικαίωσαν την επιλογή της εταιρείας διανομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.