Νέα εποχή στο Star Wars με τον Dave Filoni στο τιμόνι του franchise
Movies

Νέα εποχή στο Star Wars με τον Dave Filoni στο τιμόνι του franchise

O δημιουργός του Rebels και της Ashoka, Dave Filoni, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Creative Officer σε ολόκληρο το Star Wars.

Το Star Wars έχει πλέον έναν άνθρωπο που θα επιβλέπει τις κινήσεις στο δημιουργικό κομμάτι και αυτός δεν είναι άλλος από τον Dave Filoni. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair για τη σειρά της Ashoka, τώρα που η απεργία στο Hollywood τελείωσε σε όλα τα μέτωπα.

Ο Filoni ανέλαβε τον ρόλο του Chief Creative Officer και θα επιβλέπει τις σειρές αλλά και τις ταινίες που θα μπαίνουν κάτω από την ταμπέλα του Star Wars. Και είναι ένας ρόλος που έλειπε, ειδικά από το κινηματογραφικό κομμάτι κάτι που οδήγησε στα μπερδέματα της πρόσφατης τριλογίας (και όχι μόνο) με κάθε σκηνοθέτη που αναλάμβανε να χαράσσει τη δική του πορεία.

«Στο παρελθόν με έφερναν σε ένα πρότζεκτ να πω την άποψη μου, ενώ είχε ήδη προχωρήσει αρκετά η διαδικασία. Τώρα θα μπαίνω από την αρχή» δηλώνει ο 49χρονος που θα δουλεύει με την  Kathleen Kennedy που παραμένει πρόεδρος της LucasFilm και την Carrie Beck που αναλαμβάνει τον ρόλο Ηead of Development και θα έχει ως βασικό στόχο να βρίσκει τους δημιουργούς για τα πρότζεκτ.

Ο Filoni θα είναι ο άνθρωπος που θα φροντίζει η ιστορία να παραμένει στις σωστές ράγες και έχει μεγάλο παρελθόν στο franchise αφού ξεκίνησε δίπλα στον George Lucas για το Clone Wars και συνέχισε με το Rebels που επηρεάζει πολύ τα όσα βλέπουμε στο τηλεοπτικό κομμάτι του Star Wars.

«Δεν θα λέω στους ανθρώπους τι να κάνουν», λέει ο Filoni στο Vanity Fair και συνεχίζει: «Αλλά αισθάνομαι ότι προσπαθώ να τους βοηθήσω να πουν την καλύτερη ιστορία που θέλουν να πουν. Πρέπει να γίνω βοήθεια σε όλο τον… γαλαξία, σαν μέλος ενός Συμβουλίου των Jedi σχεδόν».

Περιέγραψε τις ευθύνες του, ως κατανόηση της πρόθεσης των κινηματογραφιστών και ως πηγή για αυτούς, με βάση την καθοδήγησή του υπό τον ίδιο τον Λούκας και τα χρόνια που πέρασε αναπτύσσοντας τα Clone Wars, Rebels και Ahsoka. Φυσικά ο ρόλος του ήταν κομβικός τόσο στο Mandalorian δίπλα στον Jon Favreu όσο και στο Book of Boba Fett.

Την άνοιξη που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι ο Filoni θα φέρει στη μεγάλη οθόνη μία ταινία που θα ενώσει της ιστορίες του Mandalorian, της Ashoka και του Boba Fett. Αυτό το πρότζεκτ παραμένει ενεργό, όπως και οι άλλες δύο ταινίες που ανακοινώθηκαν. Η μία που θα εξερευνήσει το πολύ μακρινό παρελθόν και την γέννηση της δύναμης από τον James Mangold, ενώ η άλλη θα συνεχίσει την ιστορία της Rey (Daisy Ridley) σε σκηνοθεσία Sharmeen Obaid-Chinoy.

Στο τηλεοπτικό κομμάτι αυτά που περιμένουμε είναι τα Acolyte για την εποχή της High Republic και το Sceleton Crew για μία ομάδα νεαρών ταξιδιωτών του διαστήματος στην εποχή μετά την πτώση της αυτοκρατορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.