Movie 43 : Η καλύτερη-χειρότερη ταινία όλων των εποχών;
Movies

Movie 43 : Η καλύτερη-χειρότερη ταινία όλων των εποχών;

Σημειώστε κάποια ονόματα. Hugh Jackman, Kate Winslet, Halle Berry, Chris Pratt, Emma Stone, Terrence Howard, Dennis Quaid, Bob Odenkirk, Gerard Butler, Naomi Watts, Uma Thurman, Richard Gere, Jason Sudeikis.

Όπως θα παρατηρήσατε, πρόκειται για μία λίστα (μικρό μέρος μιας λίστας καλύτερα) από ηθοποιούς που είναι πολυβραβευμένοι και σίγουρα καταξιωμένοι στο χώρο τους. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί πέραν από την επαγγελματική τους ιδιότητα;  Έχουν παίξει όλοι στην κωμική ταινία με τον… ευφάνταστο τίτλο «Movie 43» .

Θα απορείτε σίγουρα πως μία ταινία με τέτοιο cast δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας τόσο καιρό. Ένας από τους λόγους ίσως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ηθοποιών έχει αποκηρύξει την ταινία . Κάποιοι από αυτούς δε, ισχυρίζονται ότι δεν κατάλαβαν ακριβώς σε τι θα συμμετείχαν, ενώ όλοι ανεξαιρέτως απείχαν από την προώθηση της.  Άλλος πιθανός λόγος είναι ότι πρόκειται -κατά πολλούς- για μία από τις χειρότερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. Η δική μας άποψη περικλείεται σε μία και μόνη φράση : Είναι η καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών.

Τι είναι όμως το «Movie 43»;

Κυκλοφόρησε το 2013 και είναι μία ταινία που αποτελείται από 14 μικρού μήκους ανεξάρτητες κωμικές ιστορίες (ανάλογα με την έκδοση μπορεί να βρείτε την ταινία με λιγότερες ή περισσότερες).  Η κεντρική ιστορία αφορά τρεις έφηβους που ψάχνουν στο dark web να βρουν την πιο «επικίνδυνη» ταινία που έχει γυριστεί, αλλά στην ουσία υπάρχει μόνο και μόνο για να μας δίνει  πάσα στις υπόλοιπες μικρού μήκους ταινίες.

Κάθε ιστορία αποδίδεται από το εκπληκτικό cast που προαναφέραμε, σε ρόλους και σενάριο που ουδέποτε θα είχατε την φαντασία να σκεφτείτε.

Το ενδιαφέρον με το όλο εγχείρημα είναι ότι ο θεατής δεν θα απολάμβανε κάποια από τις ερμηνείες των ηθοποιών ή κάποια από τις ιδέες που έχουν δομήσει τις ιστορίες αν λάμβαναν χώρα ξεχωριστά.

Ο συνδυασμός και των δύο όμως δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε την  ταινία ενώ ταυτόχρονα να αναφωνούμε «μα τι διάολο βλέπω!». Η αίσθηση του να θέλει ο θεατής να σταματήσει την ταινία κατακλύζει κάθε κύτταρό του, αλλά δεν το κάνει μιας και θέλει να δει που θα καταλήξει όλο αυτό το συνονθύλευμα  ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει ενοχικά.

Αν δείτε την ταινία, δύο φράσεις θα είναι κυρίαρχες με εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα.  Το «α, παίζει και αυτός» και το «καλά πως δέχτηκε να παίξει σε αυτό;»

Σας παροτρύνουμε να δείτε την ταινία και να μας γράψετε ποια ιστορία ήταν η αγαπημένη σας.

Εμείς επιλέγουμε αυτή που πρωταγωνιστούν η Naomi Watts και ο Liev Schreiber που αφορά την κατ  οίκον εκπαίδευση του γιού τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ