Ivan Reitman: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης των Ghostbusters
Movies

Ivan Reitman: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης των Ghostbusters

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, άφησε ο Ivan Reitman, σκηνοθέτης των Ghostbusters και των Twins ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο θάνατος του ήταν ξαφνικός όπως επιβεβαίωσε η οικογένεια του.  «Θρηνούμε την ξαφνική απώλεια του συζύγου, πατέρα και παππού, που μας έμαθα να αναζητούμε πάντα τη μαγεία στη ζωή. Μας προσφέρει παρηγοριά ότι η δουλειά έφερε γέλιο και χαρά σε πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενώ θρηνούμε ιδιωτικά, ελπίζουμε ότι αυτοί που τον ήξεραν μέσω των ταινιών του θα τον θυμούνται για πάντα» ανέφεραν τα παιδιά του στην ανακοίνωση τους.

Ο Reitman γεννήθηκε στην πρώην Τσεχοσλοβακία το 1946, αλλά μετακόμισε με την οικογένεια του στον Καναδά σε ηλικία τεσσάρων ετών. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα ήταν με το Meatballs του 1978, που του άνοιξε το πεδίο στον χώρο της κωμωδίας και συνέχισε με ταινίες όπως τα StripesTwinsKindergarten CopDaveSpace Jam και No Strings Attached. Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε όμως με τους Ghostbusters του 1984 που ήταν μάλιστα υποψήφιο και για δύο βραβεία όσκαρ. Επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα ως σκηνοθέτης και παραγωγός για τη δεύτερη ταινία.  Πέρυσι ήταν παραγωγός στη συνέχεια του Space Jam αλλά και στο νέο Ghostbusters που σκηνοθέτησε ο γιος του, Jason Reitman.

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι θα επέστρεφε στη σκηνοθετική καρέκλα, για τo σίκουελ του Twins με τίτλο Triplets, με τους Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Ντάνι ντε Βίτο να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ