Έφυγε από τη ζωή στα 75 του ο Τομ Γουίλκινσον
Movies

Έφυγε από τη ζωή στα 75 του ο Τομ Γουίλκινσον

O  Βρετανός ηθοποιός, Τομ Γουίλκινσον,  που εμφανίστηκε σε ταινίες όπως τα «The Full Monty», «Shakespeare in Love» και «The Best Exotic Marigold Hotel», πέθανε το Σάββατο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 75 ετών.

Ο Γουίλκινσον επανέλαβε τον ρόλο του ως Gerald στο “The Full Monty” για την πρόσφατη σειρά του Disney+, η οποία επανεξέτασε τους χαρακτήρες 26 χρόνια αργότερα.

Ο Γουίλκινσον εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες όπως Rush Hour, Michael Clayton, In the Bedroom, Sense and Sensibility, Batman Begins και The Grand Budapest Hotel.

«Με μεγάλη λύπη η οικογένεια του Τομ Γουίλκινσον ανακοινώνει ότι πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στις 30 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του και η οικογένειά του ήταν μαζί του», ανέφερε η δήλωση της οικογένειάς του στο BBC.

Ήταν δύο φορές υποψήφιος για όσκαρ, την πρώτη για το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για το In the Bedroom του 2001 – όπου έπαιξε έναν θλιμμένο, εκδικητικό πατέρα του οποίου ο γιος δολοφονήθηκε ενώ στο Michael Clayton του 2007 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου.

Το 2008, ο Γουίλκινσον κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Emmy για τον ρόλο του ως Μπέντζαμιν Φράνκλιν στη σειρά του HBO, John Adams. Άλλοι αξιοσημείωτοι τηλεοπτικοί ρόλοι περιελάμβαναν τον ρόλο του Τζόζεφ Κένεντι του πρεσβύτερου στη μίνι σειρά The Kennedys και την τηλεοπτική ταινία του 2008 Recount για τις προεδρικές εκλογές του 2000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.