Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια της Λάμψης, Shelley Duvall
Movies

Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια της Λάμψης, Shelley Duvall

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε η Shelley Duvall, περισσότερο γνώστη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, δίπλα στον Τζακ Νίκολσον. Ο σύντροφος της ανέφερε ότι «έφυγε» ειρηνικά στον ύπνος της, μετά από επιπλοκές με τον διαβήτη.

«H αγαπητή, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος και φίλη μου μας άφησε. Πάρα πολλά βάσανα τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Shelley» είπε ο Dan Gilroy.

Τον Νοέμβριο του 2016, η Duvall εμφανίστηκε ατημέλητη σε ένα επεισόδιο του talk show Dr. Phil και αποκάλυψε ότι έπασχε από ψυχική ασθένεια. «Είμαι πολύ άρρωστη. Χρειάζομαι βοήθεια», είπε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Seth Abramovitch του THR την επισκέφθηκε.

Προτού εγκαταλείψει το Χόλιγουντ για την πατρίδα της, το Τέξας, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Duvall είχε μια ακμάζουσα καριέρα ως ευέλικτη, μοναδική στο είδος της ηθοποιός και επικεφαλής της δικής της εταιρείας παραγωγής, Think Entertainment, η οποία δημιούργησε αστραφτερά, καινοτόμα παιδικά προγράμματα για την καλωδιακή τηλεόραση που της χάρισαν δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy.

Ενώ φοιτούσε στο κολέγιο της γενέτειράς της, Χιούστον, η Duvall ανακαλύφθηκε από μέλη του προσωπικού του Altman και πείστηκε να κάνει ένα δοκιμαστικό για την οθόνη. Στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο της με την ταινία Brewster McCloud (1970).

Μια δεκαετία αργότερα, η Duvall τραγούδησε και πρωταγωνίστησε δίπλα στον Robin Williams ως η εμβληματική φιγούρα των κόμικς Olive Oyl.

Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τον Altman στα McCabe & Mrs. Miller (1971), Thieves Like Us (1974), Nashville (1975), Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull’s History Lesson (1976) και 3 Women (1977)

Για την κινηματογραφική μεταφορά της «Λάμψης» του Stephen King, η Duvall δήλωσε ότι δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των 13 μηνών γυρισμάτων στην Αγγλία. Στο κλασικό έργο τρόμου, υποδύεται την Wendy Torrance, η οποία περνάει έναν σκληρό χειμώνα στο ερημικό ξενοδοχείο Overlook μαζί με τον συγγραφέα σύζυγό της (Nicholson) – ο οποίος σιγά σιγά τρελαίνεται – και τον μικρό τους γιο (Danny Lloyd).

Ο Κιούμπρικ την έκανε «να κλαίει 12 ώρες την ημέρα για εβδομάδες ολόκληρες», είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People το 1981. «Δεν θα δώσω ποτέ ξανά τόσα πολλά. Αν θέλετε να μπείτε στον πόνο και να το ονομάσετε τέχνη, κάντε το, αλλά όχι με μένα», είχε πει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.