Οι δύο προκλητικές σκηνές που ξεχωρίζουν όσοι έχουν δει τη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα
Movies

Οι δύο προκλητικές σκηνές που ξεχωρίζουν όσοι έχουν δει τη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Το Megalopolis είναι η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα που ο σκηνοθέτης είχε στα σκαριά εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν μπορούσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Το φθινόπωρο του 2021 το Hollywood έμεινε έκπληκτο, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι θα αυτοχρηματοδοτούσε την ταινία των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει με τα δεκάδες εκατομμύρια από την πώληση των οινοποιείων του στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Τα γυρίσματα κράτησαν πολλούς μήνες και την εποχή που πραγματοποιήθηκαν είχαμε πολλά δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν την παραγωγή χαοτική, όμως η ολοκλήρωση τους έγινε εντός προγράμματος και πριν από μερικές εβδομάδες ο σκηνοθέτης, έκανε μία προβολή για ανθρώπους των μεγάλων στούντιο αναζητώντας διανομή. Αποτέλεσμα προς το παρόν δεν υπήρξε, έτσι ο Κόπολα, ξεκινάει μία διαφορετική διαδρομή μέσα από τα μεγάλα φεστιβάλ, ελπίζοντας ότι έτσι θα γίνει ο απαραίτητος ντόρος που θα οδηγήσει σε συμφωνία.

Το καστ της ταινίας είναι τεράστιο και περιλαμβάνει τους Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman και Dustin Hoffman ενώ η πλοκή μας δείχνει την προσπάθεια ενός αρχιτέκτονα να χτίσει ξανά τη Νέα Υόρκη ως μία ουτοπία, μετά από μία μεγάλη καταστροφή.

Με νέο δημοσίευμα του, το Variety που μίλησε με πολλούς ανθρώπους που είδαν την ταινία, περιγράφει ένα πρότζεκτ που δεν μοιάζει με τίποτα από τα όσα περιμένουμε από μία μεγάλη ταινία του σύγχρονου Hollywood και είναι γεμάτο από διφορούμενους ηθικούς κώδικες, σεξ, ναρκωτικά, βία και προβληματισμούς για το αβέβαιο μέλλον της Αμερικής.

Εστιάζει μάλιστα σε δύο σκηνές που σηκώσουν μεγάλη κουβέντα. Η πρώτη είναι μία σκηνή σεξ με πρωταγωνιστές την Aubrey Plaza και τον Shia LaBeouf.

Γράφει λοιπόν το Variety:

Αν και δεν θα αποκαλύψουμε ακριβώς τι συμβαίνει μεταξύ των δύο, κάποιος παρομοίασε τη σκηνή με την ταινία του 2012 «The Paperboy», στην οποία η Nicole Kidman ουρεί πάνω στον τον Zac Efron αφού τον τσίμπησε μια μέδουσα. Η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι στο «Megalopolis», αλλά η Plaza θα κερδίσει την προσοχή για τις απαιτήσεις του χαρακτήρα της για γυναικεία απόλαυση. Γύρω από αυτή τη σκηνή υπάρχει ένα όργιο, είπε ένα άλλο άτομο που είδε την ταινία, που περιλαμβάνει πολλά decadance πλάνα ξέφρενου πάρτι.

Η παρακμή έχει ένα ευρύτερο πλαίσιο για τον Κόπολα, μοιάζει λίγο με μια προειδοποιητική ιστορία για το πού βαδίζει η Αμερική, είπε ο θεατής.

Υπάρχουν επίσης στιγμές που συνορεύουν με το παράλογο, κάτι που μπορεί να είναι αποτελεσματικό στο πλαίσιο της υψηλής τέχνης ή να γίνει τροφή για άπειρα memes στα social media. Ένα τέτοιο παράδειγμα αφορά τον Jon Voight. Οι θεατές περιέγραψαν μια τρελή σκηνή με τον βραβευμένο με Όσκαρ που ξεκινά με μια στύση στο κρεβάτι στο νοσοκομείο και τελειώνει με την αποκάλυψη «ενός από τα πιο παράξενα όπλα που έχω δει ποτέ στην οθόνη», σημείωσε ένα άτομο μέσα στην προβολή.

«Υπάρχει μια αρχοντιά στο πόσο προκλητική είναι μια ταινία «Megalopolis»», είπε ένα κορυφαίο στέλεχος. «Αυτός είναι ο Κόπολα που γκρεμίζει το ναό του σύγχρονου Χόλιγουντ».

Η παγκόσμια πρεμιέρα της του Megalopolis αναμένεται να γίνει στο φεστιβάλ των Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.