Έτσι δημιουργήθηκε η διασκευή στους Pink Floyd για το Dune
Movies

Έτσι δημιουργήθηκε η διασκευή στους Pink Floyd για το Dune

Pink Floyd- Dune: Στο πρώτο trailer για το πολυαναμενόμενο Dune, του Ντενίς Βιλνέβ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη, εκτός από τον κόσμο που έπλασε ο Φρανκ Χέρμπερτ και έρχεται στις οθόνες μας, την παράσταση κλέβει και μία διασκευή του Eclipse των Pink Floyd που συνοδεύει ηχητικά τις εικόνες.

Η σχέση του συγκροτήματος με το Dune κρατάει περίπου 50 χρόνια, αφού πίσω στο 1973 όταν ο σκηνοθέτης Alejandro Jodorowsky, είχε προσπαθήσει να κάνει μία κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, τους είχε προσεγγίσει για να γράψουν το soundtrack.

Αν και συνήθως οι συνθέτες των soundtrack δεν δημιουργούν μουσική ειδικά για τα trailer, αυτή τη φορά ο Hans Zimmer δούλεψε πολύ για να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη διασκευή και μάλιστα σε συνθήκες με μεγάλες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει το Variety, ο Zimmer συνεργάστηκε με μία χορωδία 32 ατόμων από το Λος Αντζελες, που δούλεψαν ανά τέσσερα άτομα στο στούντιο για να τηρήσουν τα μέτρα του Social Distancing. 12 από αυτούς ερμήνευσαν τους στίχους και οι υπόλοιποι ανέλαβαν τα backing vocals.

Ο συνθέτης δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο των ηχογραφήσεων στο στούντιο και επικοινωνούσε με τη χορωδία μέσω Facetime και από το σύνολο του ορίτζιναλ τραγουδιού, μόνο 13 γραμμές στίχων χρησιμοποιούνται στη έκδοση που ακούμε στο trailer, περίπου οι μισές δηλαδή.

«Το τραγούδι βγάζει μία χαρά και αρκετή ελπίδα. Δεν υπάρχει μελαγχολία και νομίζω ότι ακούγεται γαλήνιο και εξωπραγματικό» δήλωσε ο υπεύθυνος της χορωδίας.

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το trailer, το Eclipse των Pink Floyd μέσα από το Dark Side of the Moon του 1973, γνώρισε αύξηση πωλήσεων που αγγίζουν το 2000%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: