28 Years Later: Επιστροφή στον κόσμο των ζόμπι με τριλογία από Danny Boyle και Alex Garland
Movies

28 Years Later: Επιστροφή στον κόσμο των ζόμπι με τριλογία από Danny Boyle και Alex Garland

22 χρόνια μετά την ταινία που έφερε ξανά τα ζόμπι στο προσκήνιο της ποπ κουλτούρας, ο Danny Boyle και ο Alex Garland ετοιμάζονται να μπουν ξανά στον κόσμο του 28 Days Later. Οι δυο τους έχουν στα σκαριά μία νέα τριλογία, με τον πρώτο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τον δεύτερο το σενάριο όπως ακριβώς και στο ορίτζιναλ.

Ο τίτλος που αποκαλύπτει το Holywood Reporter είναι 28 Years Later και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν διαπραγματεύσεις με όλα τα μεγάλα στούντιο για την αγορά των δικαιωμάτων, με το μπάτζετ της κάθε ταινίας να ανέρχεται στα 75  εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι το 2007 είχε κυκλοφορήσει το σίκουελ 28 Weeks Later όμως το δίδυμο των δημιουργών ήταν τότε μόνο στην παραγωγή.

Στην πρώτη ταινία, ξυπνώντας από κώμα, ένας νεαρός ανακαλύπτει ένα σχεδόν έρημο Λονδίνο, εξαιτίας ενός επικίνδυνου μεταδοτικού ιού που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε κτήνος με δολοφονικές διαθέσεις. Με μια μικρή ομάδα επιζώντων προσπαθεί να βρει μια ασφαλή νησίδα, για να ξεκινήσει ξανά η πορεία της ανθρωπότητας.

Ο νεαρός ήταν φυσικά ο Κίλιαν Μέρφι σε έναν από τους ρόλους που τον έφεραν στον προσκήνιο, ενώ οι καριέρες τόσο του Danny Boyle όσο και του Alex Garland συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και στα χρόνια που ακολούθησαν.

Η εμπορική επιτυχία του 28 Days Later ήταν μεγάλη, αφού με μπάτζετ μόλις 8 εκατομμυρίων δολαρίων, έκανε εισπράξεις πάνω από 80 εκατομμύρια, ενώ φυσικά άνοιξε την πόρτα για την επιστροφή… των ζόμπι στην ποπ κουλτούρα, με τα Dawn of the Dead, Shaum of the Dead, Zombieland, Walking Dead και πολλά άλλα να ακολουθούν στα χνάρια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.