Οι μουσικάρες του Westworld και η θεωρία που τις ενώνει!
News

Οι μουσικάρες του Westworld και η θεωρία που τις ενώνει!

Όσοι είδατε το πρώτο επεισόδιο του Westworld θα συμφωνήσετε μαζί μας όταν λέμε ότι ήταν μία από τις καλύτερες ώρες τηλεόρασης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ήταν λογικό οι δημιουργοί να ρίξουν όλο το βάρος στον πιλότο για να τραβήξουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στη σειρά.

Δεν θα συζητήσουμε εδώ περισσότερο για το επεισόδιο (θα το κάνουμε σε άλλο θέμα) αλλά θα τονίσουμε απλά κάτι που ίσως να μην προσέξατε.

Τη μουσική επένδυση της σειράς που σε δύο σημεία χρησιμοποίησε διασκευές πασίγνωστων ροκ τραγουδιών. Το πρώτο ήταν το Black Hole Sun των Soundgarden που ακούστηκε μόνο με πιάνο ενώ λίγη ώρα μετά στη μεγάλη σκηνή του σαλούν έπαιζε το Paint it Black!

Κοινό σημείο και των δύο τραγουδιών φυσικά η λέξη black ενώ αν προσθέσουμε και το τραγούδι που ακούστηκε στους τίτλους τέλους έχουμε μάλλον ένα ακόμα στοιχείο ότι κάτι θέλουν να τονίσουν οι δημιουργοί.

Το τραγούδι ήταν φυσικά το Aint no Grave του Johnny Cash που το παρατσούκλι ήταν φυσικά Man in Black. Άλλο ένα black στο σακούλι μας.

Και βάζουμε στην εξίσωση και τον χαρακτήρα του Εντ Χάρις που είναι ντυμένος στα μαύρα και κυκλοφορεί παίρνοντας σκαλπ και έχουμε μία ωραιότατη εικόνα που μας κάνει να θέλουμε να ενώσουμε όλες τις κουκίδες.

Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να αποτελούν απλές συμπτώσεις και να έχουμε αρχίσει να βγάζουμε θεωρίες και συμπεράσματα για μία σειρά που μόλις ξεκίνησε;

Θα πούμε όχι και θα επιμείνουμε σε αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ