Οι Motley Crue πούλησαν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους για 150 εκατομμύρια δολάρια
News

Οι Motley Crue πούλησαν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους για 150 εκατομμύρια δολάρια

Στον μεγάλο κατάλογο των καλλιτεχνών που μεταβιβάζουν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους σε μεγάλες εταιρείες μπήκαν οι Motely Crue με μία τεράστια συμφωνία. Η μπάντα παραχώρησε ολόκληρο τον κατάλογο της στη BMG έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία συμφωνία που ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Τρίτης.

Στο deal περιλαμβάνονται όλα τα στούντιο άλμπουμ της μπάντας, από το ξεκίνημα της καριέρας τους μέχρι και το Saint of Los Angeles του 2008 αλλά και όλες οι live δουλειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το Variety μεγάλο μέρος του ποσού έχει πληρωθεί ήδη, με τα υπόλοιπα χρήματα να αναμένεται να πάνε στη μπάντα μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας περιοδείας τους το 2022.

Οι Motley Crue έφτασαν σε αυτό το τεράστιο deal, μετά από μία έξυπνη κίνηση που έκαναν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το νέο τους συμβόλαιο με την Electra κατάφεραν να πάρουν τα δικαιώματα για ολόκληρο τον κατάλογο τους, που μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 100 εκατομμύρια σε πωλήσεις, εννέα άλμπουμ που μπήκαν στο αμερικάνικο top-10 και τους έφερε υποψήφιους για grammy τρεις φορές.

Η μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα της μπάντας τα τελευταία χρόνια που τους οδήγησε και στην επανένωση για την επερχόμενη περιοδεία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη επιτυχία της ταινίας The Dirt που βασίστηκε στην αυτοβιογραφία τους και προβλήθηκε από το Netflix το 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ