Το «μωρό» από το εξώφυλλο του Nevermind απαιτεί ξανά την απόσυρση της εικόνας
News

Το «μωρό» από το εξώφυλλο του Nevermind απαιτεί ξανά την απόσυρση της εικόνας

Πρώτο θέμα παγκοσμίως είχε γίνει πριν από μερικές εβδομάδες η μήνυση του Spencer Elden κατά των Nirvana και της εταιρείας τους για το εξώφυλλο του Nevermind.

O Spencer είναι φυσικά το μωρό στην περίφημη εικόνα και έφτασε να κατηγορεί τη μπάντα μέχρι και για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Ανήμερα της επετείου για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ και μέσω της δικηγόρου του, απαιτεί από την εταιρεία να μην χρησιμοποιηθεί η εικόνα για τις σπέσιαλ εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο.

Η δικηγόρος, τονίζει, ότι ο πελάτης της θα υποστεί λόγω της επετείου νέα ταπείνωση λόγω της αυξημένης προβολής που παίρνει το άλμπουμ.

Στην αρχική του μήνυση τονίζει ότι το εξώφυλλο του έχει προκαλέσει προβλήματα συναισθηματικής και ψυχολογικής φύσης που έπαιξαν ρόλο σε δυσκολίες της ζωής του, έχει υποστεί απώλεια εισοδήματος και ζητάει οικονομική αποζημίωση.

«Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, παλαιότερα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλα που θα αποδειχθούν».

Στα χρόνια που προηγήθηκαν ο Spencer Elden έχει μιλήσει πολλές φορές για το εξώφυλλο, έχει φωτογραφηθεί σε παρόμοια πόζα, αλλά για πρώτη φορά το 2016 άρχισε να δείχνει σημάδια δυσαρέσκειας για την κατάσταση λέγοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: