Μόλις μάθαμε το λόγο που οι Tool δεν έχουν βγάλει άλμπουμ εδώ και οκτώ χρόνια
News

Μόλις μάθαμε το λόγο που οι Tool δεν έχουν βγάλει άλμπουμ εδώ και οκτώ χρόνια

Δεν είναι τρία, δεν είναι τέσσερα δεν είναι καν έξι. Τα χρόνια που έχουν περάσει από το τελευταίο άλμπουμ των Tool, 10.000 Days, είναι οκτώ και από ότι φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα.

Ο κιθαρίστας της μπάντας Adam Jones και ο ντράμερ Danny Carey μίλησαν στο Rolling Stone και αποκάλυψαν το λόγο που τους καθυστερεί.

Η μπάντα από το 2007 έχει μπει σε δικαστική διαμάχη με μία ασφαλιστική εταιρεία, σε μία υπόθεση που μοιάζει πλέον με λαβύρινθο.

Με λίγα λόγια το 2007 ένας φίλος του Adam Jones μήνυσε τους Tool για μη απόδοση credit σε κομμάτι του artwork το οποίο υποστήριζε ότι ήταν δικό του. Η μπάντα στράφηκε στην ασφαλιστική εταιρεία την οποία πλήρωνε για να τους υπερασπιστεί σε τέτοιες υποθέσεις, μόνο που η εταιρεία με τη σειρά της μήνυσε το συγκρότημα για τεχνικές λεπτομέρειες. Οι Tool απάντησαν και αυτοί με μηνύσεις και η υπόθεση τραβάει από τότε, κοστίζοντας στο συγκρότημα εκατομμύρια δολάρια και πολύτιμό χρόνο.

Η υπόθεση έχει πάρει ημερομηνία για να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2015.

«Πάμε σε δίκη και θέλουμε να τους τσακίσουμε. Αλλά κάθε φορά που φτάναμε κοντά σε δίκη, αυτή έπαιρνε αναβολή και αυτό που γίνεται είναι να μας αποσπά από τη δημιουργικότητα μας» δηλώνει ο Adam Jones.

Παρόλα αυτά η δημιουργική διαδικασία για το νέο άλμπουμ, προχωράει αν και με αργά βήματα. Ο σκελετός για τα περισσότερα τραγούδια είναι έτοιμος, αν και μόνο ένα από αυτά μπορεί να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο. Και πάλι όμως όλο το υλικό θα σταλεί στον Maynard James Keenan που θα βάλεις τις δικές του πινελιές, οπότε καταλαβαίνετε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να τραβήξει αρκετό καιρό ακόμα.

Το τραγούδι που έχει ολοκληρωθεί είναι δεκάλεπτο και σύμφωνα με τον Danny Carey τα όσα έχουν γράψε μέχρι στιγμής είναι πολύ heavy.

Άντε να δούμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ