Μισό δισεκατομμύριο για την πρώτη σεζόν: Γιατί κοστίζει τόσο η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Roxx |

Πριν από μερικές εβδομάδες, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση η είδηση ότι η πρώτη σεζόν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που ετοιμάζει η Amazon για το Prime Video θα φτάσει σε κόστος το τεράστιο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μιλάμε δηλαδή για τα λεφτά που κόστισαν περίπου οι δύο τελευταίες ταινίες των Avengers, που φυσικά τα έβγαλαν και με το παραπάνω με τις πωλήσεις των εισιτηρίων παγκοσμίως.Μιλώντας στο Hollywood Reporter η Jennifer Salke (στέλεχος της Amazon) επιβεβαίωσε την πληροφορία και προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση για το κόστος.

«Η αγορά αυτή την εποχή είναι τρελή. Είδατε ότι το Netflix πλήρωσε 469 εκατομμύρια για τα δύο σίκουελ του Knives Out. Μιλάμε για μία ολόκληρη σεζόν μίας σειράς που χτίζει από την αρχή έναν κόσμο. Το νούμερο μπορεί να αποτελεί έναν καλό τίτλο για ένα δημοσίευμα που θα κλικάρει, αλλά αποτελεί τη βάση και το χτίσιμο για τις σεζόν που θα ακολουθήσουν. Στην εποχή του streaming που ζούμε οι τιμές έχουν ανέβει πάρα πολύ και πρέπει να πάρεις μία απόφαση για το που θα τραβήξεις τη γραμμή. Όσο για το πόσοι άνθρωποι πρέπει να δουν τη σειρά για να βγάλει τα λεφτά της; Πολλοί. Ένα γιγαντιαίο, παγκόσμιο κοινό πρέπει να εμφανιστεί σε αυτό το τηλεοπτικό ραντεβού και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα συμβεί».

Αυτή είναι η περίληψη της σειράς που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα: 

H σειρά φέρνει για πρώτη φορά στην οθόνη τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης εποχής της Μέσης-Γης. Τοποθετείται χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του J.R.R. Tolkien,  Hobbit και The Lord of the Rings και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μία εποχή που μεγάλες δυνάμεις σφυρηλατήθηκαν, βασίλεια απέκτησαν δύναμη και κατέρρευσαν, απρόσμενοι ήρωες πέρασαν δοκιμασίες, η ελπίδα κρεμόταν από μία κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που δημιούργησε η πένα του Tolkien απείλησε να καλύψει ολόκληρο τον κόσμο με σκοτάδι. 

Ξεκινώντας από μία εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα χαρακτήρων, γνωστών αλλά και νέων, ενώ αντιμετωπίζουν την επιστροφή του κακού στη Μέση-Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, μέχρι τα μεγαλειώδη δάση στην πρωτεύουσα των ξωτικών, το Lindon, μέχρι το νησιώτικο βασίλειο του Νούμενορ που κόβει την ανάσα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του χάρτη, αυτοί οι χαρακτήρες θα φτιάξουν τις ιστορίες που ζουν πολύ μετά από αυτούς.

Ο μεγάλος κακός που αναφέρεται στην περίληψη είναι φυσικά ο Σάουρον, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε το πως δημιουργήθηκαν τα δαχτυλίδια και πως οι βασιλιάδες των ανθρώπων κατέληξαν να γίνουν Ringwraiths. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε στην οθόνη το Νούμενορ που αναφέρεται και στην περίληψη.

Το σενάριο της σειράς γράφουν οι JD Payne και Patrick McKay, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο J.A. Bayona.   Μετά από μία μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας τα γυρίσματα για την πρώτη σεζόν της σειράς συνεχίζονται στη Νέα Ζηλανδία, ενώ να θυμίσουμε ότι υπάρχει ήδη η ανανέωση και για 2η σεζόν. Ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες για το πότε θα γίνει η πρεμιέρα, αν και το πιο πιθανό είναι πλέον να πάμε για το 2022.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ