Ας μιλήσουμε για το σοκαριστικό επεισόδιο του Walking Dead
Movies and TV

Ας μιλήσουμε για το σοκαριστικό επεισόδιο του Walking Dead

Αν και παραμένει μία από τις αγαπημένες μου σειρές, το Walking Dead τα έχει τα προβληματάκια του φέτος και τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχθώ ότι το The Grove που προβλήθηκε την Κυριακή ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς γενικότερα.

Προφανώς και ακολουθούν spoilers

Έχω περάσει αρκετό χρόνο βλέποντας ταινίες και σειρές με θεματολόγια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακραία, για να ξέρω πότε κάτι είναι σοκαριστικό και πότε όχι. Επιτρέψτε μου λοιπόν να χρησιμοποιήσω αυτό τον χαρακτηρισμό για το επεισόδιο και όχι με την κακή έννοια.

Όπως και να το κάνουμε, όσο αιμοδιψής τηλεθεατής κι αν είσαι το να σκοτώνονται δύο παιδιά, είναι δύσκολο θέαμα. Και μάλιστα όχι από ζόμπι όπως θα μπορούσαν κάλλιστα να την έχουν πατήσει σε μία τέτοια σειρά, αλλά από άλλους ανθρώπους.

Μεταξύ μας τώρα. Το τέλος της Λίζι το ευχηθήκαμε όλοι με διάφορους τρόπους από την αρχή της σεζόν.

Περιμέναμε ότι θα συμβεί όμως και μάλιστα έτσι; Όχι σε καμία περίπτωση.

Η ξανθιά πιτσιρίκα έφτασε σε νέα απόγεια ψυχοπαθούς συμπεριφοράς, που σε έναν κόσμος που δεν θα είχε κατακλυστεί από ζόμπι, θα  αντιμετωπίζονταν με στενή ιατρική παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία και ψυχοφάρμακα. Σε αυτό τον κόσμο όμως η απειλή που αποτελούσε για τους υπόλοιπους (είναι πρόσφατο το τι προσπάθησε να κάνει στην Τζούντιθ) ήταν πολύ μεγαλύτερη και καθιστά την οποιαδήποτε προσπάθεια σωτηρίας της μάταια.

Σε αυτό το επεισόδιο μάθαμε αυτό που υποψιαζόμασταν. Ότι ήταν η Λίζι αυτή που τα ζόμπι με ποντίκια και ήταν επίσης υπεύθυνη για το μακάβριο εύρημα με τον ξεκοιλιασμένο λαγό στη φυλακή.

feeder

Η πεποίθηση της ότι τα ζόμπι είναι φίλοι μας και θέλουν απλά να μιλήσουν και να παίξουν με κάποιον ξέφυγε από τα όρια της παιδικής αφέλειας με τέτοια κλιμάκωση που οδήγησε την Κάρολ στην δυσάρεστη απόφαση.

change1

unappriciated

Είναι άλλο πράγμα να ταΐζεις τα ζόμπι ποντίκια και είναι άλλο πράγμα να σκοτώνεις την αδερφή σου για να αποδείξεις ότι τα ζόμπι έχουν ψυχή.

back

Από εκείνο το σημείο και μετά το αναπόφευκτό δεν άργησε να έρθει και την ευθύνη την ανέλαβε φυσικά η Κάρολ που έχει καταλήξει να είναι ο χαρακτήρας με τα περισσότερα balls στη σειρά. Η μετάλλαξη της, από φοβισμένη και κακοποιημένη από τον σύζυγο της στο ξεκίνημα σε μία γυναίκα που θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιβιώσει και να προστατεύσει την ομάδας της είναι απλά μαγευτική.

Ένα τόσο δυσάρεστο θέμα, βρήκε εκπληκτικό χειρισμό από τους δημιουργούς της σειράς, που πήραν την σωστή απόφαση να αφήσουν τους δύο θανάτους εκτός σκηνής. Αν θέλετε πάντως να δώσετε έναν ορισμό του fucked up σε κάποιον που δεν ξέρει τι είναι  του δείχνετε τη σκηνή με την Κάρολ να πυροβολεί τη Λίζι ενώ της λέει να κοιτάξει τα λουλούδια.

old-lizzie

Ένα τραγικό τέλος σε μία τραγική φιγούρα όπως η πιτσιρίκα.

Και από εδώ και πέρα τα δύο τελευταία επεισόδια της σεζόν θα έχουν να ανταγωνιστούν αυτά που είδαμε στο The Grove αφού το Walking Dead έδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ