Midas Fall και Raised by Swans συνδέονται από αστείρευτη αγάπη
News

Midas Fall και Raised by Swans συνδέονται από αστείρευτη αγάπη

Έχοντας ήδη τρία εκπληκτικά άλμπουμ στο ενεργητικό τους και μία μόνιμη συνεργασία με την Monotreme Records οι Midas Fall δεν αφήνουν περιθώρια για την αμφισβήτηση του ταλέντου τους. Αποτελούνται από την Elisabeth Heaton (φωνή, κιθάρα) και την Rowan Burn (μπάσο), οι οποίες ένωσαν την αγάπη τους για τη μουσική με τη δημιουργία αυτού του καλλιτεχνικού project. Πλέον, μετά από 3 άλμπουμ, είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν το τέταρτο πόνημά τους, το οποίο θα δει το φως την άνοιξη του 2018.

Από την άλλη, ο Raised By Swans (κατά κόσμον Eric Howden) θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του μοναχικού, τελειομανή καλλιτέχνη με την αστείρευτη έμπνευση, με την μουσική του να απορροφά όλη τη σκοτεινιά των τόπων που κατά καιρούς τον έχουν φιλοξενήσει: Λονδίνο, Καναδάς, Βόρεια Ισλανδία. Τώρα, βρίσκεται στην διαδικασία σύνθεσης του τέταρτου άλμπουμ του.

Οι δύο πλευρές συναντιούνται για δεύτερη φορά σε κοινή περιοδεία, η  οποία θα κάνει πέντε στάσεις στην χώρα μας. Με αφορμή αυτό το tour, ζητήσαμε από τους post-rockers Midas Fall και τον Raised by Swans, να μας πουν λίγα λόγια ο ένας για τον άλλον. Ο σεβασμός και η αγάπη των δύο πλευρών είναι αστείρευτη, όπως θα διαπιστώσετε.

Raised By Swans για τους Midas Fall

“Η πρώτη μου συνάντηση με την Liz και την Rowan στο Plovdiv, στην Βουλγαρία, τον Νοέμβριο του 2015, για το πρώτο μας show μαζί, λίγο πολύ επιβεβαίωσε αμέσως όλα όσα η διαίσθησή μου, μού έλεγε για αυτές, τόσο ακούγοντας την όμορφη μουσική τους, όσο και από την επικοινωνία που είχαμε, η οποία μας οδήγησε σε εκείνη τη νύχτα. Έφτασα σαν ατημέλητο φάντασμα, όντας ακόμη ερεθισμένος από ένα συναισθηματικό show στη Μόσχα, έχοντας μόλις χάσει την βαλίτσα μου σε ένα τραίνο στην Αυστρία λόγω του jet-lag. Εκείνες μπήκαν στο club και ξεχείλιζαν από χιούμορ και θαλπωρή και έντονο πάθος για την μουσική που τις κάνει τόσο δυνατές, ένα αξιολάτρευτο κύμα που τείνει να πλημμυρίσει κάθε δωμάτιο στο οποίο εισέρχονται. Είχαν φέρει μαζί τους ένα κουτάβι το οποίο βρήκαν εγκαταλελειμμένο στην άκρη του δρόμου. Το όνομά του ήταν Jam. Και έφεραν μαζί τα πανέμορφα τραγούδια τους.

Όχι μόνο ήταν γενναιόδωρες και ξεκαρδιστικές και αυθεντικές, αλλά η μουσική τους με κάποιο τρόπο γίνεται ακόμη πιο δυναμική στο live, απ’ ότι στον δίσκο, και αυτό το show ήταν ένα από τα πολλά όπου έμεινα σαγηνευμένος αφού έπαιξα το μικρό μου set. Περιφερόμουν πάνω από το έδαφος, μέσα στο σκοτάδι, καθώς τα τραγούδια τους ούρλιαζαν μέσα μου και τυλίγονταν τριγύρω μου, καθώς κλείδωναν βαθιά, μέσα στα κόκαλά μου.

Ήπιαμε μαζί σε ένα hostel αμέσως μετά το show εκείνης της νύχτας και έγιναν από τότε αγαπημένες μου φίλες. Είναι αδύνατον να εξηγήσω το πόσο σπουδαίο ήταν εκείνο το tour για μένα. Είναι απίθανο, υποθέτω, να εξηγήσω τον απολαυστικό συνδυασμό αγάπης και θαυμασμού που τρέφω, όχι μόνο για αυτό που είναι, αλλά και για την μουσική που βγάζουν. Παίζοντας νύχτα με την νύχτα ο ένας για τον άλλον σε περίεργα και συναρπαστικά μέρη, όλες οι προκλήσεις και η κούραση που έρχεται από το tour, πάντα εξαφανίζεται την ώρα που ξεκινά η μουσική αλλά και από τον σεβασμό και την υποστήριξη που τρέφουμε ο ένας προς τον άλλον. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση για τους μουσικούς που περιοδεύουν, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί.

Οπότε, γνωρίζοντας ότι θα συναντηθούμε μαζί ξανά ώστε να παίξουμε μουσική για αυτό το Ευρωπαϊκό tour, με έκανε να θέλω να συνεχίσω αυτούς τους τελευταίους μήνες. Και τώρα, επιτέλους συμβαίνει. Σχεδόν 2 χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση στο Plovdiv, παίξαμε το show μας στην Πράγα και τώρα είμαστε στην Μπρατισλάβα για το επόμενο show. Γνωρίζω ότι βρίσκομαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είμαι.”.

Midas Fall για τον Raised by Swans:

“Περίπου την εποχή που γράφαμε το πρώτο μας άλμπουμ, ανακαλύψαμε την μουσική του Eric, σχεδόν κατά λάθος. Αμέσως γίναμε οπαδοί του και τον προσκαλέσαμε σε περιοδεία μαζί μας, σε περίπτωση που αποφάσιζε να έρθει στην Ευρώπη από την πατρίδα του, τον Καναδά. Πήρε αρκετά χρόνια για να γίνει αυτό πραγματικότητα, αλλά τελικά συνέβη το 2015 και μια δυνατή φιλία χτίστηκε.

Το πρώτο show της περιοδείας του 2015 ήταν σχεδόν σουρεαλιστικό. Ήμασταν έτοιμες να ακούσουμε τον Raised by Swans ζωντανά, μετά από τόσο καιρό γνωρίζοντας την μουσική του μόνο μέσα από ένα λάπτοπ και αυτό ήταν αρκετά σπουδαίο και μας δημιούργησε μια νέα οπτική πάνω στα τραγούδια που γνωρίζαμε ήδη.

Το touring μπορεί να αποδειχτεί αρκετά προκλητική εμπειρία, ιδιαίτερα όταν συχνά βρίσκεσαι τόσο κοντά με κάποιους εντελώς αγνώστους. Υπάρχει γενικά η άποψη ότι οι καλλιτέχνες παρτάρουν ασταμάτητα κάθε μέρα και ότι λειτουργούν με αστείρευτη ενέργεια. Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική και βγάζει προς τα έξω μια μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων, οπότε  η εύρεση του Eric, ο οποίος είναι απόλυτα συγχρονισμένος με τα πάνω και τα κάτω της κοινής μας περιπέτειας, είναι σπουδαίο και πολύ σπάνιο γεγονός. Η επικοινωνία μεταξύ των εύθραυστων και δυναμικών μελωδιών του Raised by Swans με τον δικό μας κινηματογραφικό ήχο, έχει δουλέψει τόσο καλά σε πολλούς τομείς και δημιουργεί μια σπουδαία μουσική βραδιά για τον ακροατή.”

***

Οι Midas Fall και ο Raised by Swans θα εμφανιστούν σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Αθήνα και Ξάνθη, τον Νοέμβριο, με τους πρώτους να παρουσιάζουν το επερχόμενο υλικό τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018, και τον δεύτερο να παίζει υλικό από το τέταρτο άλμπουμ του.

Δείτε παρακάτω τις ημερομηνίες και όλες τις πληροφορίες για το κάθε show:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 – Rover Bar / Θεσσαλονίκη

Special guest: Halocraft (GR)

Πόρτες: 21:00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Event page: www.facebook.com/events/1376853079094237

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 – Beatnik / Ιωάννινα

Special guest: Mojave Sky (GR)

Πόρτες: 21:00 – Εισιτήρια: 5 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Event page: www.facebook.com/events/846203038894742

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 – Irish Pub Rain / Κατερίνη

Πόρτες: 21:00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Event page: www.facebook.com/events/1632188013511473

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 – Death Disco / Αθήνα

Special guest: Echo Train (GR)

Πόρτες: 20:00

Event page: www.facebook.com/events/113221989435203

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 – Nostos Bar / Ξάνθη

Πόρτες: 21:00 – Εισιτήρια: 5 ευρώ (μόνο στο ταμείο)

Event page: www.facebook.com/events/128219607943893

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: