Τι σημαίνει η mid-credits σκηνή στο No Way Home

Roxx |

Σε ρυθμούς No Way Home κινείται η παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, με το κοινό να συρρέει στις αίθουσες για τη νέα ταινία του Spider-Man που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία. Και επειδή ξέρουμε ότι αρκετοί από εσάς δεν το έχετε δει ακόμα, θα σας κάνουμε μία μεγάλη προειδοποίηση ότι το κείμενο περιλαμβάνει spoilers.

Θα σας πούμε όμως ότι αυτή την εμπειρία πρέπει να την βιώσετε στους κινηματογράφους, αφού το περιεχόμενο της προκαλεί στις αίθουσες πανηγυρίσμους και χειροκροτήματα κάθε πέντε λεπτά. Όχι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Κάθε πέντε λεπτά.Θα μιλήσουμε λοιπόν για μία από τις δύο σκηνές που προβάλλονται μετά το τέλος της ταινίας και θυμίζουμε ότι ακολουθούν spoilers, οπότε αν δεν έχετε δει το No Way Home ήρθε η ώρα να φύγετε και να επιστρέψετε κάποια άλλη στιγμή. Θα είμαστε εδώ και θα σας περιμένουμε.

Η mid-credits σκηνή του No Way Home έρχεται ως απευθείας σίκουελ της αντίστοιχης στη δεύτερη ταινία του Venom. Τότε είχαμε δει τον Eddie Brock του Τομ Χάρντι (μαζί φυσικά με τον Venom) να μεταφέρεται στο MCU και να παρακολουθεί μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου το ρεπορτάζ με την αποκάλυψη της ταυτότητας του Spider-Man.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, ο Eddie Brock μπήκε στο MCU με το ίδιο ξόρκι που χρησιμοποίησε στο No Way Home ο Dr Strange και είχε ως αποτέλεσμα την έλευση των Dr Octopus, Green Goblin και όλων των υπόλοιπων.

Όμως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που μπήκαν κατευθείαν στη δράση, ο Eddie Brock πέρασε όλο το χρόνο του στο μπαρ του ξενοδοχείου καταναλώνοντας αλκοόλ, ενώ συζητά με τον μπάρμαν το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σύμπαν. Μαθαίνει λοιπόν για το blip και την εξαφάνιση του μισού πληθυσμού για πέντε χρόνια μετά το snap του Thanos, ενώ ο Venom είναι σκεπτικός λέγοντας ότι οι εξωγήινοι δεν ενδιαφέρονται για πετράδια.

Αμέσως μετά, το νέο ξόρκι του Strange στέλνει τον Eddie Brock πίσω στο δικό του σύμπαν, αφήνοντας όμως πίσω μία μικρή μάζα από τον Venom, που φανταζόμαστε ότι θα βρει νέο ξενιστή σε κάποιες από τις επόμενες ταινίες.

Το θέμα είναι ότι το αρχικό ξόρκι του Dr Strange υποτίθεται έφερε στο MCU όσους γνώριζαν την ταυτότητα του Spider-Man, κάτι που δεν ισχύει για τον Venom, αφού δεν είχε ιδέα για αυτόν ούτε φυσικά για τον Peter Parker.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τον Electro του Jammie Foxx (δεν ήξερε την ταυτότητα του Spider-Man) που είχε κεντρικό ρόλο στην ταινία, αλλά τέλος πάντων το προσπερνάμε γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ξεχνάμε τον Τομ Χάρντι στο MCU.

Διαβάστε ακόμα:

Τη δεύτερη καλύτερη πρεμιέρα όλων των εποχών κάνει το No Way HomeΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ