Μια θεωρία για το Walking Dead που μπορεί να απογειώσει τη σεζόν
Movies and TV

Μια θεωρία για το Walking Dead που μπορεί να απογειώσει τη σεζόν

Όσοι βλέπετε το Walking Dead φανατικά, κάθε εβδομάδα δηλαδή, χωρίς να χάνεται επεισόδιο (μαζί σας και εγώ) θα έχετε διαπιστώσει κάτι.

Η τέταρτη σεζόν σου θυμίζει το πιο ακατάστατο σπίτι που έχει επισκεφθεί στη ζωή σου.

Ακολουθούν spoilers

Όχι ότι δεν έχουμε διασκεδάσει αρκετά, αλλά σου βγάζει την εντύπωση ότι οι δημιουργοί δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να κάνουν και φτιάχνουν το πλάνο τους επεισόδιο-επεισόδιο.

Για παράδειγμα, το πρώτο μισό της τέταρτης σεζόν χρησιμοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου για να βάλει τέλος στο storyline με τον κυβερνήτη χαρίζοντας μας ένα εξαιρετικό mid season finale, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί το κουράσαμε λίγο είναι η αλήθεια.

Και από την επανέναρξη και μετά, στις αρχές Φλεβάρη, η σειρά πάει από εδώ και από κει. Η ομάδα έχει χωριστεί και παρακολουθούμε τις περιπέτειες τους ξεχωριστά. Ωραία όλα αυτά, αλλά μένουν τρία επεισόδια μέχρι το φινάλε και τίποτα δεν σε προδιαθέτει για κάτι το συγκλονιστικό. Θα κρύβεται αυτό το συγκλονιστικό στο τερματικό σταθμό που κατευθύνονται όλοι; Μπορεί, αλλά η περιήγηση όπως και να το κάνουμε έχει κουράσει.

road-terminus-walking-dead_0

Πάμε τώρα σε μία θεωρία που ξεκίνησε από το Reddit, μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας και έχει αρχίσει να κουβεντιάζεται πολύ στο internet.

Και αφορά τον Bob.

walking dead bob

Στον επεισόδιο της Κυριακής λοιπόν, είδαμε τον Bob να δέχεται δάγκωμα από walker αλλά να υποστηρίζει ότι είναι καλά, και ότι τον πέτυχε στον επίδεσμο. Τώρα αν εσείς ξέρετε επίδεσμο ο οποίος αποτρέπει κοφτερά δόντια από το να έρθουν σε επαφή με τη σάρκα να μας το πείτε.

Επίσης ο Bob μας λέει ότι ήταν ο τελευταίος επιζών και στις δύο προηγούμενες ομάδες του και για αυτό δεν θέλει να μείνει μόνος.

Η θεωρία που στηρίζεται σε αυτά, λέει ότι ο Bob έχει ανοσία στον ιό που προκαλεί τη μετάλλαξη. Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι η μεταμόρφωση σε ζόμπι έρχεται όχι μόνο από δάγκωμα, αλλά και αμέσως μετά τον θάνατο σε όλους!

Κάτι τέτοιο λοιπόν, θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό την προοπτική της σειράς, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά σε θεραπεία του ιού ή ανοσία σε αυτόν.

Θα ήταν σίγουρα κάτι που θα έδινε άλλο νόημα στο ατελείωτο τρέξιμο και περπάτημα και κυνηγητό που μοιάζει να συνεχίζεται αιώνια.

Έχει βάση αυτή η θεωρία; Δύσκολα, αλλά δεν είναι κακό να ελπίζεις σε κάτι το διαφορετικό. Όπως και να χει θα μάθουμε σύντομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ