Metallica: Aγοράζουν δικαιώματα τραγουδιών άλλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών
News

Metallica: Aγοράζουν δικαιώματα τραγουδιών άλλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών

Σε μία τεράστια επιχειρηματική κίνηση που προκαλεί συζητήσεις σε κύκλους και εκτός της μουσικής βιομηχανίας προχώρησαν οι Metallica.

Το συγκρότημα μαζί με τον μάνατζερ τους, Cliff Burnstein, και πολλούς ακόμα επιχειρηματίες ίδρυσαν την εταιρεία Worldwired Music IP Fund, η οποία θα κινηθεί άμεσα για την αγορά δικαιωμάτων τραγουδιών.

Στην εταιρεία συμμετέχει επίσης ο τραπεζίτης Paul Donahue, πρωην επενδυτής στην Morgan Stanley και όπως αποκαλύπτει το Variety το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης θα κινηθεί ανάμεσα στα 300 και τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Μία πηγή αναφέρει ότι ο κατάλογος αγορών θα περιέχει ροκ μουσική αλλά δεν θα περιοριστεί σε αυτήν.

Το νέο αυτό εγχείρημα έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημιουργία της εταιρείας Hipgnosis Songs, που το προηγούμενο διάστημα έχει ξοδέψει ένα δισ. δολάρια για αγορά μουσικών καταλόγων από καλλιτέχνες όπως οι Timbaland, Dave Stewart, The-Dream, the Chainsmokers και πολλούς άλλους.

Και μπορεί η κουβέντα σε αυτό το επίπεδο να είναι καθαρα επιχειρηματική αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε για ποιους καταλόγους θα κινηθεί η εταιρεία, αφού φανταστείτε οι Metallica να είναι κάτοχοι των δικαιωμάτων για τραγούδια των Megadeth ή των Slayer!

Οι Metallica αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της μουσικής βιομηχανίας, με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο να δείχνει ότι έχουν πουλήσει πάνω από 22,1 εκατομμύρια εισιτήρια στην καριέρα τους και τα έσοδα από τις εμφανίσεις εδώ και σχεδόν 40 χρόνια να κοντεύουν το 1,5 δισ δολάρια.

Το 2012 το συγκρότημα πήρε στην κατοχή του τα master της δισκογραφίας τους και δημιούργησαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Blackened.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: