Μέσα στο 2018 κυκλοφορεί η πρώτη ιστορία του Τόλκιν για τη Μέση Γη
News

Μέσα στο 2018 κυκλοφορεί η πρώτη ιστορία του Τόλκιν για τη Μέση Γη

Έναν αιώνα μετά τη συγγραφή της από τον Τόλκιν, η ιστορία της πτώσης της Γκόντολιν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε αυτοτελή έκδοση στην πιο ολοκληρωμένη της μορφή.

Ο Τόλκιν έγραψε την ιστορία στο νοσοκομείο το 1917 κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και όπως έχει τονίσει ο ίδιος είναι η πρώτη που αφορά τη Μέση Γη.

Η τελική έκδοση έχει την επιμέλεια του γιού του, Κρίστοφερ, και η ανακοίνωση της κυκλοφορίας αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη αφού το Μπέρεν και Λούθιεν του 2017 θα ήταν η τελευταία δουλειά του με τα έργα του πατέρα του.

Ο Κρίστοφερ Τολκιν είναι σήμερα 93 ετών και είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε και ολοκλήρωσε τόσο το Σιλμαρίλιον αλλά και τις Ατελείωτες Ιστορίες που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Η πτώση της Γκόντολιν θα εξελίσσεται σε 336 σελίδες και είναι πολύ μεγαλύτερη φυσικά από τις εκδοχές της που υπήρχαν στα δύο προαναφερθέντα βιβλία.

H ιστορία τοποθετείται χρονικά στο έτος 510 της πρώτης εποχής, πολλούς αιώνες πριν τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και θα περιέχει τη μεγαλύτερη μάχη που έχει γράψει ο Τόλκιν (εκτός του Άρχοντα) με τις δυνάμεις του Μέλκορ, του σκοτεινά άρχοντα που υπήρχε στη Μεση Γη πριν τον Σάουρον, να προσπαθούν να βρουν την κρυμμένη πόλη που ζουν τα ξωτικά.

Η κυκλοφορία είναι προγραμματισμένη στην Αγγλία για τον Αύγουστο και φανταζόμαστε ότι θα δούμε το βιβλίο στην Ελλάδα προς το τέλος της χρονιάς ή στις αρχές του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ