H μέρα που πέθανε το Game of Thrones
News

H μέρα που πέθανε το Game of Thrones

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα, που είχαμε καταλάβει ότι έρχεται, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όχι, δεν μιλάμε για το φινάλε του Game of Thrones, αλλά για τον πραγματικό θάνατο της σειράς, που ήρθε στο προτελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 12 Μαΐου του 2019.

Το The Bells είχε σκοπό να μας παρουσιάσει τη μεγάλη ανατροπή, που δεν ήταν άλλη από τη μεταμόρφωση της Ντενέρις στον απόλυτο κακό της σειράς, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι δημιουργοί του ήταν να σπάσουν ρεκόρ λανθασμένων αποφάσεων και φτωχών χειρισμών, που τελικά έβαλαν βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά του GOT, ένα επεισόδιο πριν κάνει το ίδιο ο Τζον Σνόου στην βασίλισσα του.

Ως «δολοφονία χαρακτήρα» ορίζουμε τις συστηματικές επιθέσεις προς ένα άτομο με σκοπό την ουσιαστική κοινωνική αχρήστευση του μέσω των αισθημάτων απαξίωσης που έχουν δημιουργηθεί ως προς αυτό στις μάζες. Αυτό που κατάφεραν όμως οι Benioff και Weiss με τους χαρακτήρες του Game of Thrones και τη συστηματική αποδόμηση τους στην τελευταία σεζόν, πραγματικά δεν είχε τηλεοπτικό προηγούμενο.

Και η κορύφωση ήρθε στο The Bells, όπου μεταξύ άλλων (βαθιά ανάσα)

-Ο Βάρυς o άνθρωπος που κατά δήλωση του στο ίδιο επεισόδιο έχει υπηρετήσει περισσότερους βασιλιάδες από κάθε άλλον στο Γουέστερος (άρα τον λες και έξυπνο), ξεχνάει ότι είναι ο άρχοντας των ψιθύρων και κινείται σαν πρωτάρης με αποτέλεσμα να τον πιάσουν

-Ο Τύριον (ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του Γουέστερος) προδίδει τον επίσης κατά δήλωση του καλύτερο φίλο του χωρίς δεύτερη σκέψη μεγαλώνοντας το σερί της μαλακίας

-Ο Τζον Σνόου παραμένει καρικατούρα του εαυτού του με δύο ατάκες σε όλη τη σεζόν (You’re My Queen, I don’t Want it)

-Η Σέρσεϊ συνεχίζει τις βόλτες στο μπαλκόνι

-Η Άρυα κάνει όλο τον δρόμο μέχρι το King’s Landing αλλά τελικά δεν ανεβαίνει τα σκαλιά επειδή της το λέει το κυνηγόσκυλο που παρόλα αυτά την έχει συνοδεύσει μέχρι την αρχή της σκάλας

-Η Golden Company, ο πιο ισχυρός στρατός μισθοφόρων, θα μπορούσε να μετονομαστεί και  ως «The Κόπανοι», αφού αν τα βάλουμε κάτω ο Σαμ στη διάρκεια της σειράς έχε σκοτώσει περισσότερο κόσμο.

-Ο Τζέιμι ολοκληρώνει τη νέα στροφή στον χαρακτήρα του μέσα σε ένα επεισόδιο, ενώ έψαχνε την λύτρωση για έξι σεζόν

-Και φυσικά η Ντενέρις αποφασίζει να προχωρήσει σε γενοκτονία και να κάψει γυναίκες και παιδιά επειδή δεν της έκατσε ο ανιψιός της. Και αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, πατήστε απλά το play στο βίντεο για να δείτε την εξήγηση των δημιουργών.

Βλέποντας ξανά το επεισόδιο ένα χρόνο μετά το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι ένα μεγάλο «κρίμα». Κρίμα, που η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών έφτασε σε αυτό το σημείο μέσα από τις επιλογές των δημιουργών της.

Αν είστε από αυτούς που μπορεί να υπερασπιστήκατε τη σειρά στην τελευταία σεζόν της, δοκιμάστε να δείτε ξανά το The Bells και αν νιώσετε το οτιδήποτε το ξανασυζητάμε.

ΥΓ. Ίσως η μοναδική σκηνή που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες να ήταν η τελική μάχη των Κλεγκέιν με την διαδρομή του κυνηγόσκυλου να είναι τελικά η πιο ολοκληρωμένη στη σειρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ