Μελος των Metallica για μία βραδιά: Όταν ο Joey Jordison αντικατέστησε τον Lars Ulrich
News

Μελος των Metallica για μία βραδιά: Όταν ο Joey Jordison αντικατέστησε τον Lars Ulrich

O Joey Jordison που έφυγε από τη ζωή στις 26 του μήνα δεν ήταν μόνο μία εξέχουσα μορφή του μοντέρνου metal, αλλά ήταν και τεράστιος οπαδός αυτής μουσικής με αυτί για όλα τα παρακλάδια του σκληρού ήχου.

Έτσι, όταν το 2004 ο Lars Ulrich μεταφέρθηκε ξαφνικά στο νοσοκομείο λόγω μιας αδιαθεσίας την ημέρα που οι Metallica θα έπαιζαν ως headliners στο Download Festival, ο Joey δεν χρειάστηκε να κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα για να παίξει στη θέση του όταν του ζητήθηκε. Τα ήξερε ήδη όλα απ’ έξω αφού είχε μεγαλώσει παίζοντας αυτά τα τραγούδια.

«Όσο cool κι αν ήταν η εμφάνιση, αυτό που ήταν πιο cool ήταν να παίζω στο δωμάτιο της πρόβας με τους Metallica. Ήμασταν απλά οι τέσσερις μας και κάναμε ζέσταμα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και το ονειρεύομαι από τότε συχνά. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου» είχε δηλώσει αρκετά χρόνια αργότερα.

Εκείνο το βράδυ του Ιούνιου του 2004, την έναρξη πίσω από τα ντραμς είχε κάνει ο Dave Lombardo για δύο τραγούδια και ο Joey τον ακολουθήσε παίζοντας στα For Whom the Bell Tolls, Creeping Death, Seek & Destroy, Wherever i may Roam, Last Caress, Sad But True και φυσικά έκλεισαν με τα Nothing Else Matters και Enter Sandman.

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του, οι Metallica έγραψαν R.I.P. brother… μαζί με μία φωτογραφία από εκείνη τη βραδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ