Το μεγάλο πλεονέκτημα της τριλογίας του Batman σε σχέση με τις τωρινές ταινίες σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Νόλαν
News

Το μεγάλο πλεονέκτημα της τριλογίας του Batman σε σχέση με τις τωρινές ταινίες σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Νόλαν

Ζούμε σε μία εποχή που κάθε δυο-τρεις μήνες έρχεται στους κινηματογράφους και μία διαφορετική ταινία με σούπερ ήρωες. Κορεσμός σίγουρα υπάρχει, αλλά τα λεφτά στα ταμεία συνεχίζουν να μπαίνουν με αμείωτους ρυθμούς. Η ποιότητα τους τώρα, είναι μία εντελώς διαφορετική κουβέντα και ένας άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι άλλος από τον Κρίστοφερ Νόλαν που με την τριλογία του Batman έβαλε τη βαριά του σφραγίδα και παρουσίασε ίσως τις καλύτερες ταινίες του είδους.

Ο Νόλαν ρωτήθηκε για το πως βλέπει σήμερα τις ταινίες με σούπερ ήρωες και η απάντηση του εκτός από ενδιαφέρουσα είναι παράλληλα και μια μεγάλη αλήθεια.

«Εγώ είχα μια πολυτέλεια και ένα προνόμιο, που δεν υπάρχει σήμερα. Χρόνο. Νομίζω ότι ήταν η τελευταία φορά που κάποιος μπόρεσε να πει σε ένα στούντιο ‘Μπορεί να κάνω άλλη μία ταινία, αλλά χρειάζομαι τέσσερα χρόνια’. Τώρα υπάρχει τρομερή πίεση για να πιάσουν τα deadline κάτι που αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα. Εμείς είχαμε χρόνο να ωριμάσουμε ως άνθρωποι και ως δημιουργοί και στη συνέχεια μαζευόμασταν ξανά».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λέει ο Νολαν δεν είναι άλλο από την ταινία της Justice League όπου το στούντιο αν και ήξερε ότι η ταινία θα δεν είναι έτοιμη στο 100% την καθορισμένη ημερομηνία μετά την αποχώρηση του Ζακ Σνάιντερ, πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση για να μην χάσουν τα μεγάλα στελέχη τα μπόνους της χρονιάς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ