Το μεγαλύτερο metal άλμπουμ όλων των εποχών έκλεισε τα 25 του χρόνια!
News

Το μεγαλύτερο metal άλμπουμ όλων των εποχών έκλεισε τα 25 του χρόνια!

Πριν από 25 χρόνια μέχρι τις 12 Αυγούστου του 1991 οι Metallica ήταν άλλο ένα metal συγκρότημα. Μεγάλο μεν, με τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό τους που σταδιακά ανέβαζαν τη φήμη τους και ένα grammy για το One στην κατοχή τους, αλλά όλοι θεωρούσαν ότι είχαν φτάσει στο peak της δημοτικότητας τους. Δεν υπήρχαν metal συγκροτήματα που θα μπορούσαν να πάνε πιο ψηλά.

Και όμως. Από την ημέρα που το Black Album κυκλοφόρησε μία μέρα του Αυγούστου όπως η σημερινή, το συγκρότημα σημάδεψε στα αστέρια και τα πέτυχε.

Κυκλοφορήσαν όχι μόνο το εμπορικότερο metal άλμπουμ όλων των εποχών αλλά αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο από την εποχή που άρχισαν οι μετρήσεις του Soundscan.

Μιλάμε για όλα τα είδη μουσικής έτσι;

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ έχει περάσει συνολικά 362 εβδομάδες στα αμερικάνικά charts. Και συχνά-πυκνά επανέρχεται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από την κυκλοφορία του. Να φανταστείτε ότι ακόμα και σήμερα πουλάει 1000 με 2000 κομμάτια την εβδομάδα.

Ήταν ο metal δίσκος που καθόρισε μία ολόκληρη εποχή και μία ολόκληρη γενιά. Βασικά καθόρισε και τις γενιές που ακολούθησαν. Πολλοί προσπάθησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, αλλά κανένας δεν τα κατάφερε. Και είναι και δύσκολο εδώ που τα λέμε να μαζέψεις ξανά όλα τα αστέρια στο ίδιο σημείο και να τα πετύχεις ξανά.

Σήμερα λοιπόν γιορτάζουμε 25 χρόνια από την κυκλοφορία του Black Album περιμένοντας να μάθουμε νέα για το επόμενο άλμπουμ της μπάντας. Όχι ότι θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν ξανά σε αυτά τα επίπεδα, άλλωστε από τότε (με την εξαίρεση του Load) μοιάζουν να έπαψαν να προσπαθούν. Είχαν φτάσει σε μία κορυφή που κανένας δεν ήξερε ότι υπήρχε και από εκεί και πέρα τα έκαναν όλα. Και όταν τα έχεις κάνει όλα μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να βρεις καινούργιες κορυφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ