Mandalorian: Η εμφάνιση-σοκ στο φινάλε που βάζει μπουρλότο στη σειρά
News

Mandalorian: Η εμφάνιση-σοκ στο φινάλε που βάζει μπουρλότο στη σειρά

Προσοχή ακολουθούν spoilers για το φινάλε της 2ης σεζόν του Mandalorian: Ούτε η ίδια η Disney δεν πρέπει να περίμενε πριν από ένα χρόνο και κάτι όταν έκανε πρεμιέρα η πρώτη σεζόν του Mandalorian, ότι η σειρά θα φτάσει στα επίπεδα που είναι σήμερα και θα έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.  Και ενώ η δεύτερη σεζόν ήταν ήδη γεμάτη εκπλήξεις και στιγμές που έγραψαν ιστορία στο σύμπαν του Star Wars, ο Jon Favreau κράταγε το πιο βαρύ χαρτί του για το τέλος.  Στο επεισόδιο που έριξε την αυλαία της 2ης σεζόν ο Mando με την βοήθεια του Boba Fet της Bo-Katan και των υπόλοιπων φτάνει στο σκάφος του Moff Gideon με στόχο να πάρει πίσω των Grogu.

Αν και η μάχη του Mando με έναν μόνο Dark Trooper δείχνει ότι αν σκάσουν μύτη όλοι μαζί δύσκολα θα καταφέρουν να τη βγάλουν καθαρή, περίπου στα μισά του επεισοδίου τα πράγματα φαίνονται πολύ θετικά για τον πρωταγωνιστή αφού καταφέρνει να εξουδετερώσει τον Moff Gideon και να πάρει στην κατοχή του το Dark Saber και να ελευθερώσει τον Grogu.

To θέμα του Dark Saber είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πολύ στην επόμενη σεζόν, αφού η Bo Katan που το θέλει απεγνωσμένα ξέρει ότι για να είναι η δίκαια κάτοχος του πρέπει να το έχει κερδίσει σε μονομαχία και δεν δέχεται να το πάρει έτσι απλά όταν της το προσφέρει ο Mando. Ο Moff Gideon όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, αφού οι Dark Troopers επιστρέφουν στο σκάφος έτοιμοι… να θερίσουν τους ήρωες.

Και ενώ τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα, ένα από… μηχανής x-wing κάνει την εμφάνιση του, αλλά δεν θέλαμε πιστέψουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ο Jedi που βγαίνει μέσα από αυτό φοράει κουκούλα που καλύπτει το πρόσωπο του και κρατάει ένα πράσινο light-saber, αλλά ούτε τότε θέλαμε να πιστέψουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

O Jedi διαλύει με χαρακτηριστική ευκολία το τάγμα των Dark Troopers χρησιμοποιώντας τη δύναμη με τρόπο που ελάχιστοι μπορούν, αλλά ούτε τότε θέλαμε να πιστέψουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Έπρεπε να βγάλει την κουκούλα του για να διαπιστώσουμε ότι αυτός που άκουσε το κάλεσμα του Grogu πριν από δύο επεισόδια, ήταν ο πιο διάσημος Jedi από όλους. O Luke Skywalker αυτοπροσώπως με τον Mark Hammil να έχει περάσει μία έντονή διαδικασία de-aging για να μοιάζει τριαντάρης.

Και έτσι απλά η ιστορία του Mandalorian μπλέκεται με το Saga των Skywalker κάτι που θεωρούσαμε ότι δεν θα τολμήσουν οι δημιουργοί. O Luke παίρνει μαζί του τον Grogu για να τον βοηθήσει να κατανοήσει και να ελέγξει τις δυνάμεις του και ο Mando τον αποχαιρετά με δάκρυα στα μάτια και αφού έχει βγάλει για δεύτερη φορά το κράνος του μέσα στη σεζόν.

Το που θα κατευθυνθεί από εδώ και πέρα η σειρά δεν μπορεί να το μαντέψει κανένας, αλλά ο Jon Favreau έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ολοκληρωτικά.

https://youtu.be/E9cKN35oyMQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ