Οι Mammal Hands ζωντανά σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
News

Οι Mammal Hands ζωντανά σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Το contemporary classical, jazz, world σχήμα των πάλαι πότε street musicians, που ακούει στο όνομα Mammal Hands, έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018 για μία εμφάνιση στον Πειραιά και δύο στη Θεσσαλονίκη. Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες: 

Πέμπτη 26 Απριλίου – Kremlino / Πειραιάς

Event page: www.facebook.com/events/503508656695834

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Περιορισμένη προπώληση: 15€
Προπώληση: 18€
Ταμείο: 22€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Τηλεφωνικά στο 11876

Reload Stores

Media Markt Greece

Seven Spots

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/kremlino/mammal-hands-uk

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου – Duende Jazz Bar

Event page: www.facebook.com/events/137845143563428

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Προπώληση: 18€
  • Ταμείο: 20€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • Duende Jazz Bar (Kαλαποθάκη 16, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 252704 & 6988554828)
  • Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 262912)
  • Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μερικές φορές καλό είναι να κοντοστεκόμαστε όταν ακούμε μουσικούς του δρόμου. Γιατί εκεί, εκτεθειμένα σε εκατοντάδες κόσμου καθημερινά, βρίσκονται πολύ μεγάλα μουσικά ταλέντα.

Αρκετά πριν συστηθούν στο κοινό ως Mammal Hands, οι Nick Smart (πιάνο), Jordan Smart (σαξόφωνο) και Jesse Barrett (νταμς, tabla) τριγυρνούσαν στο Norwich ως πλανόδιοι μουσικοί. Τον Απρίλιο του 2012 γνωρίστηκαν τυχαία και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν μουσική “ανοιχτή” και γεμάτη συναίσθημα. Τα αδέρφια Smart είχαν ήδη ένα προσωπικό electronica σχήμα εκείνη την εποχή. Με την ένταξη του Jesse το όλο εγχείρημα μεταμορφώθηκε και μετατοπίστηκε σε ένα πανέμορφο αμάλγαμα από contemporary classical, world και jazz.

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ, το “Animalia”. Από τις πρώτες νότες του άλμπουμ γίνεται φανερό το τι κομίζει ο κάθε μουσικός στην μπάντα. Οι πολυρρυθμίες και τα ανατολίτικα κρουστά του Jesse μεταμορφώνουν όσα ξέραμε για το jazz παίξιμο. Στη συνέχεια, από πάνω “κουμπώνουν” οι folk επιρροές του Jordan και το μινιμαλιστικό παίξιμο του Nick.

Ενάμιση μόλις χρόνο μετά το ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το “Floa”. Πλέον η προσοχή της μουσικής κοινότητας ήταν στραμμένη στο ταλέντο των Mammal Hands, οι οποίοι είχαν τη χαρά να παίξουν ζωντανά στο King’s Place (Λονδίνο) και στο θρυλικό Montreal Jazz Festival (με την υποστήριξη του BBC). Το άλμπουμ απέσπασε ιδιαίτερα θετικά λόγια από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Bonobo, ο Gilles Peterson και ο Jamie Cullum.

Τον Οκτώβριο του 2017 στα ράφια των δισκοπωλείων βρέθηκε και το τρίτο άλμπουμ των Βρετανών, με τίτλο “Shadow Work” και σε παραγωγή των ίδιων. Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι καρπός δεκαοχτάμηνης δουλειάς, ασταμάτητου touring και έντονων προσωπικών διεργασιών. Ένα άλμπουμ που -αν μη τι άλλο- ξέρει πώς να ξυπνάει συναισθήματα.

Αν αναρωτιόσασταν τι θα προέκυπτε στην περίπτωση που αναμιγνύατε τη μουσική του Steve Reich ή του Philip Glass με ρυθμικές λούπες, ηλεκτρονικούς ήχους και παραδοσιακές μελωδίες, τότε η εμφάνιση των Mammal Hands είναι μία εμφάνιση που δεν πρέπει να χάσετε.

LINKS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ