Μάχη για το μέλλον του Dune δίνει η Legendary με τη Warner Bros
News

Μάχη για το μέλλον του Dune δίνει η Legendary με τη Warner Bros

Πριν από μερικές εβδομάδες η απόφαση της Warner Bros να μετατρέψει όλες τις κυκλοφορίες της για το 2021 σε διπλές πρεμιέρες ταυτόχρονα στο HBO Max και τις αίθουσες, προκάλεσες τεράστιες αντιδράσεις στο Hollywood, ακόμα και από τους συντελεστές των ταινιών που επηρεάζονται, αφού δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ή συζήτηση πριν γίνει αυτή η κίνηση.

Μία από τις ταινίες που μπήκε σε αυτό τον προγραμματισμό είναι και το Dune του Denis Villeneuve που ενώ ήταν προγραμματισμένο για φέτος τα Χριστούγεννα μεταφέρθηκε στον Οκτώβριο του 2021. Το Dune είχε τεράστιο μπάτζετ και οι δημιουργοί του είχαν την ελπίδα ότι η επιτυχία του στις αίθουσες θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν και οι επόμενες ταινίες της σειράς βιβλίων.

Όπως αναφέρει το Deadline, η Legendary βρίσκεται σε μία μεγάλη μάχη αυτή την εποχή που μπορεί να καταλήξει στα δικαστήρια, αφού ήταν αυτή που χρηματοδότησε σε ποσοστό 75% το Dune και το Godzilla Vs. Kong, αλλά πιάστηκε στον ύπνο από την απόφαση της Warner Bros.

Φήμες λένε ότι η λύση σε αυτή τη διαμάχη είναι να γίνει ξανά το Dune αποκλειστική κυκλοφορία για τους κινηματογράφους, αφού η πρεμιέρα του την 1η Οκτωβρίου θα γίνει σε μία εποχή που υπάρχει η ελπίδα ότι μέσω του εμβολίου θα έχουμε επανέλθει σε μία κανονικότητα.

Σε αυτή την περίπτωση το Godzilla Vs. Kong θα παραμείνει ως ταυτόχρονη κυκλοφορία για το HBO και τις αίθουσες στις 21 Μαΐου, αλλά μόνο αν η Warner Bros εξασφαλίσει μία συμφωνία με τη Legendary που θα της αποφέρει τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια όσα δηλαδή προσέφερε νωρίτερα μέσα στη χρονιά το Netflix για να πάρει τα δικαιώματα.

Όπως φαίνεται λοιπόν θα υπάρξουν ακόμα πολλά επεισόδια στο συγκεκριμένο θέμα αφού από τις τελικές αποφάσεις της Warner Bros κρίνεται το μέλλον πολλών ταινιών και των δημιουργών τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ