Ποιος είναι ο Banksy; O καλλιτέχνης αποκαλύπτει το όνομα του σε χαμένη συνέντευξη του BBC
Lifestyle

Ποιος είναι ο Banksy; O καλλιτέχνης αποκαλύπτει το όνομα του σε χαμένη συνέντευξη του BBC

Μία συνέντευξη του Banksy από το 2003 στο BBC ήρθε ξανά στην επιφάνεια και ο καλλιτέχνης ακούγεται να αποκαλύπτει το όνομα του.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ποπ κουλτούρας, παραμένει εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η ταυτότητα του Banksy. Tα έργα του βρετανού street-artist έργα έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά του Banksy ξεκίνησε από την underground σκηνή του Μπρίστολ και περιελάμβανε συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών και μουσικών.

Η ταυτότητα του παραμένει μυστική εδώ και πολλά χρόνια και οι θεωρίες για το ποιος είναι κατακλύζουν το internet. Το BBC σε δημοσίευμα του τη Δευτέρα αναφέρει ότι ανακάλυψε μία χαμένη συνέντευξη του νεαρού τότε καλλιτέχνη, από το 2003.

Τη συνέντευξη είχε πάρει ο τότε υπεύθυνος τεχνών του BBC, Nigel Wrench. Η αρχική ηχογράφηση επιμελήθηκε για ένα podcast στο ραδιόφωνο του BBC, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της σειράς podcast του BBC: The Banksy Story που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.

Αλλά ο Wrench, έχοντας ακούσει τη σειρά podcast, εμπνεύστηκε να επανεξετάσει την πλήρη αρχική ηχογράφηση και ανακάλυψε πολύ περισσότερες θαμμένες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Στο ηχητικό που ανακαλύφθηκε, ο Wrench μιλά στον Banksy, ο οποίος ήταν στα 20 του τότε, πριν από το σόου του καλλιτέχνη στο Ανατολικό Λονδίνο το καλοκαίρι του 2003. Ο Wrench ρωτάει τον Banksy αν το όνομά του είναι «Robert Banks» και ο καλλιτέχνης απαντά: «Είναι Robbie». To αν βέβαια ο καλλιτέχνης επιβεβαιώνει το πλήρες ονόμα του ή μόνο το «Robbie» είναι κάτι που δεν διευκρινίζεται στη συνέντευξη.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, διάφοροι άνθρωποι έχουν συνδεθεί με τον Banksy, με πιο αξιοσημείωτο τον Robert Del Naja, επίσης γνωστό ως 3D των Massive Attack. Τα υποτιθέμενα στοιχεία ότι ο Del Naja ήταν ο Banksy περιλάμβαναν ότι και οι δύο ήταν από την περιοχή του Μπρίστολ και ότι ο μουσικός ασχολήθηκε επίσης με γκράφιτι σε νεαρή ηλικία.

Ο Jamie Hewlett, ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής περισσότερο γνωστός για τη συνδημιουργία του συγκροτήματος Gorillaz και του κόμικ Tank Girl, έχει επίσης στο παρελθόν προταθεί ως η αληθινή ταυτότητα του Banksy.

Ακούστε εδώ τη χαμένη συνέντευξη του Banksy

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: