Από τους Rotting Christ πήρε το όνομα του απολίθωμα αστερία που ανακαλύφθηκε!
Life

Από τους Rotting Christ πήρε το όνομα του απολίθωμα αστερία που ανακαλύφθηκε!

Δύο ερευνητές στο μουσείο Φυσικής ιστορίας του Λουξεμβούργου, αποφάσισαν να ονομάσουν την νέα τους ανακάλυψη Brezinacantha Tolis. Πρόκειται για το απολίθωμα ενός αστερία και οι ερευνητές έδωσαν το όνομα Tolis για να τιμήσουν τους αδέλφια Σάκη και Θέμη των Rotting Christ!

«Όταν είδαμε για πρώτη φορά το απολίθωμα καταλάβαμε αμέσως ότι έχουμε μπροστά μας κάτι συναρπαστικό. Όπως αποδείχθηκε ήταν κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί ξανά έτσι είχαμε την ευκαιρία να το ονομάσουμε. Με το όνομα λοιπόν θέλαμε να συνδυάσουμε την αγάπη μας για την επιστήμη και τη μουσική. Το απολίθωμα ανήκει σε κάτι που έζησε σε ένα σκοτεινό και τοξικό περιβάλλον, στα βάθη ενός αρχαίου ωκεανού, πάνω από τα απομεινάρια των νεκρών προγόνων του. Αυτό είναι εντελώς black metal.

Το να δώσουμε το όνομα του Σάκη και του Θέμη Τόλη είναι ο τρόπος μας για ακαδημαϊκή αναγνώριση του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς τους. Τώρα τους ανήκει ένα μικρό κομμάτι αθανασίας γιατί τα επιστημονικά ονόματα μένουν στην αιωνιότητα» τόνισαν οι Dr. Ben Thuy και Dr. Lea Numberger που έκαναν την ανακάλυψη.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τόλης ευχαρίστησε τους επιστήμονες για τη μεγάλη τιμή και κάλεσε όσους βρίσκονται κοντά στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Μάαστριχτ όπου εκτίθεται το απολίθωμα να ρίξουν μια ματιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ