Οι Leprous τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα
News

Οι Leprous τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι Leprous θα εμφανιστούν στο Fuzz Live Music Club. Μαζί τους οι Agent Fresco. 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου: 

Ηγέτες, όχι ακόλουθοι. Το τελευταίο ορόσημο του progressive. Οι Νορβηγοί Leprous είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το συγκρότημα που ορίζει τις εξελίξεις στο χώρο του neo-prog metal έχοντας ήδη καταφέρει να δημιουργήσουν σχολή σε έναν τόσο πλούσιο και ταυτόχρονα τόσο ανταγωνιστικό χώρο.

Οι ετερόκλητες επιρροές τους που ξεκινούν από τους Radiohead και τους Massive Attack και φτάνουν μέχρι τους The Dillinger Escape Plan και τους Emperor, σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο και την ανεπτυγμένη αίσθηση της τραγουδοποιίας των Einar Solberg (φωνή – πλήκτρα) και του Tor Oddmund Suhrke (κιθάρα), έχουν σαν αποτέλεσμα ένα συναρπαστικό ηχητικό κράμα δίνοντας στη λέξη “progressive” το πραγματικό της νόημα. Καινοτόμα, ρηξικέλευθη, πρωτότυπη μουσική που συνοδεύεται από έντονο συναισθηματικό φορτίο. Οι Leprous είναι πραγματικά μία σχολή από μόνοι τους και αν στο studio κάνουν θαύματα, στη σκηνή είναι που πραγματικά απογειώνονται δημιουργώντας συνθήκες μοναδικής έντασης κι ευφορίας.

Ήταν ξεκάθαρο άλλωστε από την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ως support στους Therion το 2010 και στους Amorphis την ακριβώς επόμενη χρονιά, πως αυτό το συγκρότημα θα ξεχωρίσει, και η προ-τριετίας headline εμφάνισή τους στο An Club ήταν απλά καθηλωτική. Τώρα, μεγαλύτεροί και πιο έμπειροι από ποτέ, έρχονται για να γράψουν ιστορία στα σύγχρονα συναυλιακά δεδομένα.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2001 και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Tall Poppy Syndrome” κυκλοφόρησε το 2009 και έκτοτε κάθε δύο χρόνια επανέρχονται με νέο δίσκο ξεπερνώντας κάθε φορά τον εαυτό τους. Με το  “Bilateral” άνοιξε η πόρτα προς την αναγνώριση, η οποία και ήρθε με το “Coal”, το “The Congregation” τούς μετέτρεψε σε headliners, ενώ το πρόσφατο “Malina” σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκρότημα της γενιάς τους, και δεν θα είναι υπερβολή να δούμε πως ίσως στο μέλλον θα είναι πολύ «μεγάλοι» για να έρχονται στη χώρα μας.

Μαζί με τους Leprous, στη σκηνή του Fuzz θα εμφανιστούν οι Ισλανδοί Agent Fresco, ένα σχήμα που έχει κάνει και αυτό αίσθηση στους κύκλους των οπαδών του σύγχρονου prog και κάθε τους κίνηση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Φιλική συμβουλή: ελάτε από νωρίς, γιατί στο μέλλον θα στεναχωριεστε που τους χάσατε.

Τιμές εισιτηρίων

• Τιμή εισιτηρίου: 24€ (περιορισμένη προπώληση) – 26€ (προπώληση) – 28€ (Ταμείο)
• Σημεία προπώλησης: VIVA kiosk – Σύνταγμα, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και Monsterville
• On-line: www.viva.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: