Λεφτά, λεφτά, λεφτά: Τα τρελά ποσά που οδήγησαν στο κόψιμο του Jupiter’s Legacy από το Netflix

Roxx |

Στις αρχές του μήνα το Netflix ανακοίνωσε ότι είναι από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του τα τελευταία χρόνια, το Jupiter’s Legacy, δεν θα συνεχιστεί. Η σειρά έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές εβδομάδες και κόπηκε μετά από μία σεζόν.

Αυτή η απόφαση παραξένεψε πολύ κόσμο στο χώρο, αφού η σειρά δημιούργησε αρκετό buzz και βρέθηκε στο top 10 του Netflix σε πολλές χώρες, ενώ και τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nielsen για την τηλεθέαση το έφερναν πολύ ψηλά τις πρώτες ημέρες του Μάιου πάνω από τον Handmaids Tale αλλά και από τις περισσότερες σειρές στον χώρο του streaming.Τι συνέβη λοιπόν και πάρθηκε απόφαση να σταματήσει το Jupiter’s Legacy ενώ ακόμα καλά-καλά δεν είχε ξεκινήσει; Όπως αποκαλύπτει το Hollywood Reporter  το θέμα ήταν ξεκάθαρα οικονομικό, αφού το κόστος εκτοξεύθηκε σε επίπεδα σειρών της Marvel και του Star Wars.

Τα προβλήματα εμφανίστηκαν πολύ νωρίς στην παραγωγή, αφού ο αρχικός showrunner, Steven DeKnight, ζήτησε μπάτζετ 12 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε επεισόδιο, με το Netflix να συμφωνεί να δώσει εννέα.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, το μπάτζετ άρχισε να ξεπερνάει τις προβλέψεις και ο DeKnight τα έσπασε με το Netflix επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές. Τη θέση του πήρε ο Sang Kyu Kim που προχώρησε σε τροποποιήσεις του υλικού που είχε ήδη γυριστεί.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί και η παραγωγή πέρασε ένα μεγάλο μέρος του 2020 στο post-production, ενώ την τελευταία στιγμή το Netflix ζήτησε τη βοήθεια του Louis Leterrier (Dark Crystal, Lupin), που δεν πρόλαβε όμως να κάνει πολλά. 

Κάποιες πηγές λένε ότι το συνολικό κόστος άγγιξε τα 130 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλοι υπολογίζουν ότι μαζί με τη διακοπή της σειράς που είχε έξτρα κόστος για το σπάσιμο των συμβολαίων αλλά και το παρατεταμένο post-production το ποσό εκτοξεύεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνεργασία του Netflix με τον δημιουργό του κόμικ, Mark Millar, θα συνεχιστεί με το Supercrooks που ενώ δεν έχει έχει σχέση με το Jupiter’s Legacy ανήκει στο ίδιο σύμπαν.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ