Kurt Cobain: Στη δημοσιότητα ο φάκελος του FBI για τον θάνατο του
News

Kurt Cobain: Στη δημοσιότητα ο φάκελος του FBI για τον θάνατο του

Χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι τη στιγμή που έγινε, το FBI ανέβασε στα δημόσια αρχεία του πριν από περίπου έναν μήνα, το φάκελο του για την αυτοκτονία του Kurt Cobain. Το έγγραφο αποτελείται από δέκα σελίδες και δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τους λόγους που το FBI προχώρησε τώρα στη δημοσίευση του.

Τα κεντρικά σημεία του φακέλου είναι δύο επιστολές που καλούν την υπηρεσία να ερευνήσει τον θάνατο του frontman των Nirvana ως δολοφονία και όχι ως αυτοκτονία. Και οι δύο επιστολές έχουν σταλεί πολύ μετά την τραγική ημέρα του 1994 όταν ο Kobain έβαλε τέλος στη ζωή του και τα ονόματα των ανθρώπων που τις έχουν στείλει, έχουν σβηστεί από τα έγγραφα.

«Εκατομμύρια οπαδοί σε ολόκληρο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τα περίεργα περιστατικά γύρω από τον θάνατο του, να ξεκαθαρίζονται μια και καλή» αναφέρει η πρώτη επιστολή που έλαβε το FBI το 2003 και προτείνει ως πηγή για τη συνέχεια των ερευνών το ντοκιμαντέρ του Nick Broomfield, Kurt & Courtney, που κυκλοφόρησε το 1998.

«Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον θάνατο του Cobain ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά το ενδεχόμενο δολοφονίας και επέμειναν από την αρχή στην αυτοκτονία. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ο δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος» αναφέρει η δεύτερη επιστολή που χρονολογείται από το 2007.

Περιλαμβάνει ακόμα ισχυρισμούς που δεν έχουν βάση, όπως ότι το όπλο δεν είχε τα αποτυπώματα του Kurt Cobain και πώς το σημείωμα δεν ανέφερε ότι ήθελε να πεθάνει εκτός από το σημείο που είχε άλλο γραφικό χαρακτήρα και προστέθηκε μετά.

H απάντηση του FBI στις επιστολές περιλαμβάνεται επίσης στον φάκελο και είναι παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις. «Εκτιμούμε την ανησυχία σας ότι ο κύριος Cobain μπορεί να ήταν το θύμα δολοφονικής επίθεσης. Οι περισσότερες υποθέσεις ανθρωποκτονιών εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των τοπικών αρχών» οι επιστολές συνεχίζουν τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις παραβίασης του ομοσπονδιακού νόμου για να εμπλακεί στις υποθέσεις, κάτι που όπως τονίζεται δεν έχει διαπιστωθεί.

Στο φάκελο υπάρχει επίσης ένα μικρό σημείωμα από την εταιρεία παραγωγής Cosgrove/Meurer Productions, που ήταν υπεύθυνη για το ντοκιμαντέρ Unsolved Mysteries. To κείμενο περιλαμβάνει μία περίληψη των διάφορων θεωριών που κυκλοφορούσαν για τον θάνατο του Cobain, ανάμεσα τους και αυτή για ένα ιδιωτικό ντετέκτιβ του Λος Άντζελες που υποστήριζε ότι οι αρχές βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τον θάνατο ως αυτοκτονία αφού υπήρχαν ασυνέπειες στην έρευνα που περιλαμβάνουν και πολλές ερωτήσεις για το σημείωμα της αυτοκτονίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις το FBI τονίζει ότι δεν θεωρεί πώς υπάρχει λόγος να διερευνήσει την υπόθεση παραπάνω.

Το χρονικό των τελευταίων ημερών του Kurtc Cobain είχε ως εξής: Στις 30 Μαρτίου του 1994 περνάει το κατώφλι κλινικής αποτοξίνωσης στο Λος Άντζελες. Δύο ημέρες μετά σκαρφαλώνει τον φράχτη και δραπετεύει. Επιστρέφει στο Σιάτλ αλλά δεν ειδοποιεί κανέναν. Στις 2 Απριλίου εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά στις 4 του μήνα εξαφανίζεται ξανά. Οι φήμες για διάλυση των Nirvana οργιάζουν εκείνες τις ημέρες. Το οριστικό τέλος στο μυστήριο μπαίνει στις 8 Απριλίου, όταν ένας ηλεκτρολόγος ανακαλύπτει το άψυχο κορμί του Cobain στο εξοχικό του στη λίμνη Ουάσιγκτον. Το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε τον θάνατο ως αυτοκτονία με καραμπίνα, στις 5 Απριλίου.

Αυτές που ακολουθούν είναι φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2014 όταν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατο του.

q72n0eunpmuz6mackhbjc4iwklegbjwydphtvmdcqxzfw4a52qjjjrnu1t8ialyjhaq21ddtmpi9iz5pkdbjgo5fkwnbqs7frauuna19dbwmrlfqgjxzwizwbzouejue25mqhehebg80xgfsb3knfh35t7dpdrlgxf53dccnemofc9iahhyxcz3li2xcngq2orw18ehr

https://youtu.be/XbZzzkkGYh0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ