To κρυφό μήνυμα στο soundtrack του Batman Begins που σχηματίζει το όνομα του Σκοτεινού Ιππότη
Movies

To κρυφό μήνυμα στο soundtrack του Batman Begins που σχηματίζει το όνομα του Σκοτεινού Ιππότη

Πριν από 14 χρόνια ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το σύμπαν που έπλασε ο Κρίστοφερ Νόλαν για τον Batman. Το Batman Begins έβαλε τις βάσεις για την τριλογία που πολλοί θεωρούν αξεπέραστη στο είδος με το χαρακτηριστικό soundtrack να έχει την υπογραφή του Χανς Ζίμερ.

Όλα τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο soundtrack παίρνουν το όνομα τους από διαφορετικά είδη νυχτερίδας, αλλά είναι οι συνθέσεις από το νούμερο 4 έως το 9 που αν κρατήσεις το αρχικό τους γράμμα μας παρουσιάζουν τον Σκοτεινό Ιππότη.

Barbastella, Artibeus, Tadarida, Macrotus, Antrozous και Nycteris είναι το ονόματα και φυσικά με το πρώτο γράμμα του καθενός σχηματίζεται το… Batman!

More info: Με προϋπολογισμό 150.000.000 δολάρια, το Βatman Begins άνοιξε στην 1η θέση συγκεντρώνοντας 48,7 εκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office έφτασαν τα 205,3 εκατομμύρια δολάρια ενώ στον υπόλοιπο κόσμο τα 167,3 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως απέφερε 372,7 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν η 8η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2008 και η 9η παγκοσμίως. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς καταλαμβάνει την 3η θέση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ