Η κριτική του Dave Mustaine στο νέο άλμπουμ των Metallica και ο πραγματικός λόγος που το κάνει
News

Η κριτική του Dave Mustaine στο νέο άλμπουμ των Metallica και ο πραγματικός λόγος που το κάνει

Από το βράδυ της Τρίτης κάνει το γύρο του internet η είδηση ότι ο Dave Mustaine κάνει ένα review στο νέο άλμπουμ των Metallica μέσω του teamrock.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτά που είχε να πει ο Mustaine καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ο στόχος του είναι να προωθήσει αυτό που είπε ξανά πρόσφατα. Να γίνει ξανά περιοδεία των Big 4.

Έτσι ενώ στην αρχή μας λέει κάποια πράγματα για το άλμπουμ, χαρακτηρίζοντας το καλό, όπως και την παραγωγή του δεν μπαίνει σε καμία λεπτομέρεια.
Καταλήγει λοιπόν να ζητάει την περιοδεία, αλλά μεταξύ μας τώρα, αυτή την εποχή με τους Metallica να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την τεράστια περιοδεία τους για την προώθηση του άλμπουμ κάτι τέτοιο μοιάζει ακατόρθωτο.

Ίσως σε 2-3 χρόνια να είναι εφικτό.

Να λοιπόν τι είπε ο Dave Mustaine:

Πάντα μπορούσα να εκτιμήσω το ταλέντο που υπάρχει στους Metallica. Κάθε μπάντα έχει τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της. Προσωπικά από όσο το έχω ακούσει μέχρι στιγμής, νομίζω ότι το νέο άλμπουμ είναι καλό. Αρκετός κόσμος έχει κάνει σχόλια για το γεγονός ότι ο Kirk Hammett και Rob Trujillo δεν έχουν γράψει πράγματα για το άλμπουμ, αλλά κάποιες φορές αυτό είναι αναπόφευκτο. Θα ήθελα να ακούσω περισσότερα πράγματα από αυτούς γιατί μου άρεσαν οι προηγούμενες μπάντες του Rob (Infectious Grooves και Suicidal Tendencies) και πάντα εκτιμούσα τα όσα είχε γράψει ο Kirk με τους Exodus, αλλά κάποιες φορές έτσι γίνονται τα πράγματα όταν είσαι στο στούντιο. Τα καλύτερα τραγούδια μπαίνουν στο άλμπουμ.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την παραγωγή τότε τα πράγματα είναι πιο υποκειμενικά. Κάτι που είναι σκουπίδι για κάποιον μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλο. Για παράδειγμα ξέρω ότι πολύς κόσμος γουστάρει τον Rick Rubin και τον τρόπο που κάνει παραγωγή. Αν και τον σέβομαι απεριόριστα και νομίζω ότι οι δουλειές με μπάντες σαν τους Cult είναι πολύ καλές όταν μιλάμε για metal αυτός ο τρόπος δεν ταιριάζει απόλυτα. Το Hardwired είναι δίσκος που ακούγεται σίγουρα διαφορετικός, ας πούμε από το St Anger και ακούγεται πολύ καλό στα αυτιά μου. Το ξέρω ότι τους πήρε 8 χρόνια να φτιάξουν αυτό τον δίσκο και χαίρομαι που αρέσει στον κόσμο. Είμαστε μία μικρή κοινότητα έτσι δεν είναι;




To να κυκλοφορούν όλα τα συγκροτήματα των Big 4 σπουδαίους νέους δίσκους σε διάστημα 12 μηνών είναι σίγουρα σπουδαία υπόθεση. Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι ανώτερες δυνάμεις θα μας επιτρέψουν να κάνουμε μερικές συναυλίες και πάλι όλοι μαζί. Έχουμε πολλά σπουδαία πράγματα που ετοιμάζουμε για την Ασία και την Αμερική για τον επόμενο χρόνο αλλά αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να κάνουμε μερικά show ως Big 4 θα την αρπάζαμε, γιατί είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και σίγουρα σημαντικότερο από απλά μία περιοδεία. Όταν ο θεατής μπορεί να δει τέσσερις από τις σπουδαιότερες heavy metal μπάντες στην ίδια σκηνή είναι κάτι που θα λέει και στα εγγόνια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ