Κράτησαν οι Linkin Park το metal ζωντανό;
News

Κράτησαν οι Linkin Park το metal ζωντανό;

Έχει γίνει τζέρτζελο τις τελευταίες ημέρες με μία δήλωση του Chester Bennington των Linkn Park στο βρετανικό Metal Hammer στην οποία έλεγε ότι πολλοί οπαδοί της μπάντας των πλησιάζουν και του λένε:

«Ο πρώτος ροκ δίσκος που αγόρασα ήταν δικός σας. Η μπάντα σας είναι ο λόγος που παίζω μουσική. Αυτή η εμπειρία με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πολύς κόσμος βλέπει τη μπάντα μας όπως έβλεπα εγώ τους Deftones, τους Metallica και τους Stone Temple Pilots. Κατά τη γνώμη μου κρατήσαμε το metal ζωντανό»

Φυσικά αν κρατήσεις μόνο την τελευταία ατάκα μπορείς να το διασκεδάσεις παρά πολύ με διάφορα σχόλια αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Το γεγονός ότι πολλοί πιτσιρικάδες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μπήκαν στο χώρο του ροκ και του metal ακούγοντας πρώτα Linkin Park δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όσο και αν ο καθένας ακολούθησε διαφορετικά και πιο σκληρά ακούσματα στη συνέχεια.

Όχι λοιπόν, οι Linkin Park δεν ήταν οι σωτήρες του Metal αλλά ένα βολικό όχημα.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε έκανε παρέμβαση μέσω twitter και ο Mike Shinoda των Linkin Park που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Chester λέγοντας ότι αυτό που εννοούσε αλλά παρερμηνεύτηκε ήταν ότι σε μία εποχή που η pop μουσική κυριαρχούσε  το συγκρότημα έδειξε ότι υπάρχει χώρος και για εμπορική heavy μουσική.

mike shinoda

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ