Κράξιμο στη Disney για την ανακοίνωση της κατά της Σκάρλετ Γιόχανσον
News

Κράξιμο στη Disney για την ανακοίνωση της κατά της Σκάρλετ Γιόχανσον

Πολλά επεισόδια όπως φαίνεται θα έχει η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη Σκάρλετ Γιόχανσον και τη Disney, μετά τη μήνυση της ηθοποιού για τον τρόπο κυκλοφορίας του Black Widow.

H Disney απάντησε μέσω των δικηγόρων της με σκληρή ανακοίνωση κατά της Γιόχανσον, αλλά η αποκάλυψη του μισθού για την ταινία και οι χαρακτηρισμοί που της απέδωσαν  (αναίσθητη μπροστά στις επιπτώσεις της πανδημίας), έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Hollywood.

Αρχικά είχαμε την τοποθέτηση του γραφείο μάνατζμεντ CAA που εκπροσωπεί τη Γιόχανσον και χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ξεδιάντροπη με ψευδείς κατηγορίες.

«Κατηγόρησαν ξεδιάντροπα και ψευδώς την κ. Γιόχανσον ότι έχει αναίσθητη στάση μπροστά στην πανδημία σε μία προσπάθεια να την εμφανίσουν ως κάποια που ξέρουν ότι δεν είναι. Η Σκάρλετ ήταν συνεργάτης της Disney για εννέα ταινίες που απέφεραν στη Disney και τους μετόχους της δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία συμπεριέλαβε στην ανακοίνωση τον μισθό της ως όπλο εναντίον της επιτυχίας της ως καλλιτέχνης και επιχειρηματίας, λες και ήταν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται. Η Σκάρλετ είναι περήφανη για τη δουλειά που έχει κάνει μαζί με τους ηθοποιούς, τους σεναριογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και τη δημιουργική ομάδα της Marvel εδώ και πάνω από μία δεκαετία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Θέση για το θέμα πήραν και οι οργανώσεις Women in Film, ReFrame και Time’s Up ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί να μην τοποθετούνται για την οικονομική διαμάχη, αλλά χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση ξεκάθαρη επίθεση χαρακτήρα λόγω φύλου.

«Ενώ δεν παίρνουμε θέση στο επιχειρηματικό θέμα ανάμεσα στη Σκάρλετ Γιόχανσον και τη Disney, καταδικάζουμε την ανακοίνωση της Disney που επιχειρεί να παρουσιάσει τη Γιόχανσον ως εγωίστρια και αναίσθητη επειδή υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα της. Αυτή η επίθεση χαρακτήρα λόγω φύλου δεν έχει θέση στις επιχειρηματικές διαμάχες και συμβάλλει σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες εμφανίζονται ως λιγότερο ικανές να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους» αναφέρουν σε κοινή του ανακοίνωση.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον στη μήνυση της υποστηρίζει ότι η απόφαση της Disney να κυκλοφορήσει το Black Widow στο Disney Plus παράλληλα με τους κινηματογράφους, έβλαψε την πορεία της ταινίας στο box office από την οποία θα κρίνονταν και τα μπόνους που θα έπαιρνε και θα μπορούσαν να φτάσουν το συνολικό ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ