Korn: «Δεν ήμασταν ποτέ rap-metal συγκρότημα»
News

Korn: «Δεν ήμασταν ποτέ rap-metal συγκρότημα»

Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1994 οι Korn ήταν στην ουσία αυτοί που έβαλαν τις βάσεις για το nu-metal που σάρωσε τα πάντα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά εξαφανίστηκε από το χάρτη λίγα χρόνια μετά, με τα συγκροτήματα που επιβίωσαν τελικά, να είναι αυτά που είχαν και κάτι διαφορετικό να πουν.

Μιλώντας στο Premier Guitar οι κιθαρίστες της μπάντας James “Munky” Shaffer και Brian “Head” Welch σχολίασαν την ταμπέλα του nu metal.

«Έχουμε μία πιο σκοτεινή πλευρά σε σχέση με εκείνες τις μπάντας. Και δεν ήμασταν ποτέ rap-metal. Είχαμε κάποιους guest που ράπαραν. Ο Jonathan Davis δεν το έκανε. Ήταν πάντα πιο σκοτεινός. Ήταν πιο κοντά στους Cure μεγαλώνοντας και είχε πάντα την επιρροή από τους Nine Inch Nails. Νομίζω ότι έκανε κάτι εντελώς δικό του» δήλωσε ο Munky.

Από την πλευρά του ο Munky είχε να πει ότι ακόμα και έτσι, οι πιο παραδοσιακοί metal κύκλοι δεν τους δέχονταν εύκολα. «Υπήρχαν πάντα αυτοί που έλεγαν, ότι το metal δεν έχει σχέση με αυτό που παίζαμε εμείς. Εμείς κάναμε αυτό που μας άρεσε. Μας ακουγόταν καλό και αισθανόμασταν ωραία που δημιουργούσαμε κάτι διαφορετικό. Στο πέρασμα των χρόνων προσπαθούσαμε να μην ασχολούμαστε με αυτά που λένε για εμάς. Ο ήχος μας συνέχισε να εξελίσσεται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αρέσει στους οπαδούς μας».

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Korn, The Nothing, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και βρέθηκε στο νούμερο 3 της λίστας με τα αγαπημένα μας άλμπουμ του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: