Και οι Dying Fetus τον Ιούνιο στην Αθήνα!

Roxx |

Καταιγισμός ανακοίνωσεων καλοκαιρινών συναυλιών, αφού μετά τους Corrosion of Conformity και Cannibal Corpse, μάθαμε ότι τη χώρα μας θα επισκεφθούν και οι Dying Fetus για μία εμφάνιση στο An Club στις 9 Ιουνίου.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες

DYING FETUS (U.S.A.)

+ IN UTERO CANNIBALISM

+ PROGRESS OF INHUMANITY

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 – An Club

“Death metal reigns supreme”

Ένα από τα κορυφαία και μακροβιότερα death metal σχήματα, με συνέχεια και συνέπεια, αφού είναι αδιάλειπτα ενεργοί από το 1991, είναι σίγουρα το τρίο από το Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, DYING FETUS.

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχιόνται ότι έχουν την αναγνώριση τόσο από το underground κοινό του death metal, όσο και από τους πιο “mainstream” κύκλους του (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο ιδίωμα), όντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνθετικής δεινότητας, συνδυάζοντας βιρτουόζικο παίξιμο και πιασάρικα μουσικά θέματα, δημιουργώντας το απόλυτο μίγμα death metal, hardcore και grindcore.

Μεγάλη τους δύναμη είναι τα live shows τους, μιας και από το αυτοχρηματοδοτούμενο δεύτερο Demo τους, το “Infatuation With Malevolence” του 1994, περιοδεύουν συνεχώς με καλά ονόματα του χώρου, όπως οι KATAKLYSM ή οι MONSTROSITY. Το πρόβλημά τους ήταν μόνο η ανυπαρξία επαρκούς promotion, αφού οι εταιρίες τους μέχρι το 2000, ήταν αρκετά μικρής δυναμικής και πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων. Οι συνεχείς αλλαγές στο line-up δε, ήταν και αυτός ένας σχετικά ανασταλτικός παράγοντας και δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό μέλος που έχει παραμείνει από το ξεκίνημά τους, είναι ο κιθαρίστας / τραγουδιστής John Gallagher.

Το ξεκίνημα της επόμενης χιλιετίας, υπήρξε κομβικής σημασίας για το συγκρότημα, αφού όχι μόνο δημιούργησε τη δική του εταιρία, την Blunt Force Records, με την οποία έκανε κατά καιρούς διάφορες επανεκδόσεις του υλικού της, αλλά και υπέγραψε συμβόλαιο με την κορυφαία -ίσως- εταιρία του ακραίου ήχου, την Relapse Records, με την οποία εξακολουθεί και συνεργάζεται μέχρι και σήμερα. Το πρώτο άλμπουμ των DYING FETUS με την Relapse Records και τρίτο κατά σειρά, το “Destroy The Opposition”, θεωρείται -όχι άδικα- ένα από τα κορυφαία άλμπουμ στο death metal και έχει μπει σε δεκάδες “επιφανείς” λίστες του ιδιώματος.

Παρά το γεγονός όμως, ότι το άλμπουμ είχε άμεση επιτυχία και ακολούθησε εκτενέστατη περιοδεία για ενάμιση χρόνο, τα προβλήματα στις σχέσεις των μελών, φαίνεται ότι ήταν δυσεπίλυτα και μάλλον αξεπέραστα, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν όλοι, εκτός φυσικά του John Gallagher. Με εντελώς καινούργια σύνθεση (πεντάδα αυτή τη φορά) και ενώ όλοι ήταν περίεργοι για τη νέα μουσική τους πρόταση, το “Stop At Nothing” του 2003, ήταν ένα ακόμα δείγμα ασυμβίβαστου death metal που τους διατήρησε στην κορυφή.

Η συνέχεια δεν θα μπορούσε παρά να είναι θριαμβευτική. Με το εντελώς old-school (μέχρι και την παραγωγή έκαναν μόνοι τους) “War Of Attrition” του 2007 (και φυσικά μερικώς διαφοροποιημένη σύνθεση, για να μην ξεχνιόμαστε) και την θρυλική περιοδεία με τους CANNIBAL CORPSE και τους NECROPHAGIST, αλλά και το “Descent Into Depravity” του 2009, το πρώτο τους ως τρίο, για την προώθηση του οποίου έπαιξαν μέχρι την Κίνα και την Νοτιοανατολική Ασία. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, είναι το “Reign Supreme” του 2012, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, γεφυρώνοντας το old-school death metal, με τη μοντέρνα παραγωγή και ήχο.

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους Ευρωπαϊκής περιοδείας, οι DYING FETUS, θα εμφανιστούν για τέταρτη συνολικά φορά στη χώρα μας και πρώτη ως headliners, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο An Club, στην Αθήνα. Όσοι τους είδαν στις προηγούμενες εμφανίσεις τους, επειδή γνωρίζουν τι συμβαίνει στις συναυλίες του συγκροτήματος, είναι υποψιασμένοι και δεν θα χάσουν την ευκαιρία. Όσοι δεν τους έχετε δει ποτέ, τώρα έφτασε η στιγμή. Δεν θα χάσετε…

Την συναυλία θα ανοίξουν οι έμπειροι συμπατριώτες μας, death metallers, IN UTERO CANNIBALISM, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν το τέταρτο full length άλμπουμ τους, με τίτλο “Butcher While Others Obey” και το grind σχήμα των PROGRESS OF INHUMANITY.

Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Monsterville (Εξάρχεια & Χαλάνδρι) – Uncle Chronis Tattoo – Public – Reload Stores – Παπασωτηρίου – Ιανός – Seven Spots – Media Markt – 11876

ON-LINE: www.ticketpro.grwww.viva.gr – www.123tickets.grΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ