Κάτω και από τις χαμηλές προβλέψεις το «άνοιγμα» του Rise of Skywalker
News

Κάτω και από τις χαμηλές προβλέψεις το «άνοιγμα» του Rise of Skywalker

Γράφαμε το βράδυ της Παρασκευής μετά τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία του Box Office, ότι η νέα ταινία του Star Wars που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη στην Αμερική, δύσκολα θα ξεπεράσει το φράγμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και έτσι έγινε, αφού όχι μόνο δεν έφτασε κοντά σε αυτό το επίπεδο, αλλά έπεσε κάτω και από τη χαμηλή πρόβλεψη των 190 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Rise of Skywalker συγκέντρωσε 175 εκατομμύρια δολάρια (στις Η.Π.Α.), ένα νούμερο που το φέρνει την ταινία πολύ πίσω από τα 248 εκατομμύρια του Force Awakens αλλά και τα 220 του Last Jedi πριν από δύο χρόνια. Αποτελεί όμως το τρίτο καλύτερο «άνοιγμα» για τον μήνα Δεκέμβριο πίσω από τις ταινίες που προαναφέραμε.

Το νούμερο παραμένει φυσικά πολύ μεγάλο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θα ήθελε η Disney για το μεγάλο φινάλε της ιστορίας, ειδικά όταν σε μία αντίστοιχη περίπτωση φέτος με το Endgame, είδε όλα τα ρεκόρ του Box Office να διαλύονται το ένα μετά το άλλο.

Η τρίτη τριλογία του Star Wars, έχασε πολύ έδαφος την τελευταία διετία, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε μερίδα του φανατικού κοινού, το Last Jedi, αλλά και με τη μέτρια έως κακή υποδοχή που είχε το Solo, καταλήγωντας στις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία του franchise. Είναι θετικό λοιπόν το γεγονός, ότι η LucasFilm θα κάνει μία μεγάλη παύση πριν μπει ξανά στο παιχνίδι των νέων ταινιών.

Και στις υπόλοιπες αγορές όμως τα πράγματα ήταν σε παρόμοια επίπεδα, με 198 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις από 52 χώρες και το παγκόσμιο σύνολο της πρεμιέρας, να φτάνει τα 375 εκατομμύρια, πολύ κάτω δηλαδή από τον στόχο που ήταν αρχικά τα 500 εκατομμύρια και στη συνέχεια έπεσε στα στα 400.

Όπως και να ‘χει με τις γιορτές μπροστά μας, η ταινία αναμένεται να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα την πορεία της και να πιάσει, εύκολα ή δύσκολα το ένα δισεκατομμύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: