Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έβαλε λαθραία το Squid Game στη Βόρεια Κορέα

Roxx |

Ένας άντρας συνελήφθη από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και καταδικάστηκε σε θάνατο από εκτελεστικό απόσπασμα, επειδή έβαλε λαθραία στη χώρα το Squid Game με στικάκια USB από την Κίνα.

Την είδηση μετέδωσε το Radio Free Asia που έχει έδρα στις Η.Π.Α. αλλά η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Οι αρχές της χώρας έπιασαν μαθητές σε ένα ένα σχολείο να βλέπουν τη σειρά, με τον μαθητή που αγόρασε το στικάκι να καταδικάζεται σε ισόβια, έξι μαθητές που την έβλεπαν καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, ενώ οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου απολύθηκαν και αντιμετωπίζουν ποινή εξορίας για εργασία σε λατομείο.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Βόρεια Κορέα θέσπισε τον νόμο «Εξάλειψη Αντιδραστικής Σκέψης και Κουλτούρας» που απαγορεύει την εισαγωγή και διανομή ταινιών, μουσικής και βιβλίων που δεν έχουν έγκριση από το καθεστώς και πάνω σε αυτόν βασίστηκαν οι ποινές.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε ένας άνδρας εκτελέστηκε δημόσια επειδή πουλούσε σκληρούς δίσκους και CD που περιείχαν υλικό από τη Νότια Κορέα, ενώ το Squid Game ειδικά έχει προκαλέσει οργή στο δικτατορικό καθεστώς.

Η σειρά δεν είναι διαθέσιμη ούτε στην Κίνα, όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλής αφού μοιράζεται από χέρι σε χέρι με στικάκια και σκληρούς δίσκους.

 

Στο Squid Game, ευάλωτοι άνθρωποι που χρειάζονται απεγνωσμένα χρήματα λαμβάνουν μια μυστηριώδη πρόσκληση να λάβουν μέρος στο παιχνίδι. 456 συμμετέχοντες ετερόκλητης προέλευσης βρίσκονται κλειδωμένοι σε μια μυστική τοποθεσία και παίζουν παιχνίδια για να κερδίσουν 45,6 δισεκατομμύρια γουόν.

Κάθε παιχνίδι είναι σαν ένα παραδοσιακό κορεάτικο παιχνίδι για παιδιά, όπως το Κόκκινο φως και το Πράσινο φως, στο οποίο όμως η ήττα σημαίνει θάνατο. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος είναι ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού;ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ