Καρφιά του Ντέιβιντ Φίντσερ για το Joker: Προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς

Roxx |

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ προωθεί αυτή την εποχή τη νέα του ταινία, το Mank που έρχεται στο Netflix στις αρχές Δεκεμβρίου και το συνοδεύουν πολύ καλές κριτικές. Ο σκηνοθέτης έδωσε μία συνέντευξη στην Telegraph και εκεί αναφέρθηκε στην πολιτική των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο, ρίχνοντας παράλληλα τα καρφάκια του στο Joker.

«Κανένας δεν θα σκεφτόταν ότι μπορεί να κάνει μεγάλη επιτυχία με το Joker, αν δεν υπήρχε πρώτα το Dark Knight. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έβλεπε το υλικό και θα έλεγε, ‘ναι ας πάρουμε τους κεντρικούς χαρακτήρες από το Taxi Driver και το King of Comedy, ας τους κάνουμε έναν παγιδεύοντας τον σε μία προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς και θα βγάλουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια» τόνισε ο Φίντσερ και φυσικά αυτό που αναφέρει με τις ομοιότητες του Joker με τις δύο ταινίες είναι κάτι που έγραψαν πολλοί στις κριτικές τους όταν είχε κυκλοφορήσει.

Παρόλα αυτά η ταινία του Τοντ Φίλιπς απέσπασε 11 υποψηφιότητες για όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία, με τον Γιοακίν Φίνιξ να βραβεύεται τελικά με το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

«Είμαι σίγουρος ότι η Warner Bros σκέφτηκε ότι με μία συγκεκριμένη τίμή, το σωστό καστ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να συμμετέχει θα μπορούσε να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τα έσοδα. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την ταινία να κυκλοφορεί το 1999».

Ο Φίντσερ αναφέρει το 1999, επειδή τότε κυκλοφόρησε το Fight Club και ο ίδιος θεωρεί ένα μικρό θαύμα ότι μπόρεσαν να το κάνουν τότε αφού νόμιζαν ότι θα βάλει ταφόπλακα στις καριέρες τους.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ