Κάναμε τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις στους Strawberry Pills
News

Κάναμε τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις στους Strawberry Pills

Οι Strawberry Pills εδώ και καιρό απασχολούν το Ευρωπαϊκό κοινό και τα media με το ψυχρό new wave τους (ψύχραιμος χαρακτηρισμός), τις high energy συναυλίες τους και την μουσική τους εξέλιξη, που τους φέρνει τραγούδι στο τραγούδι όλο και πιο κοντά στην δημιουργία του δικού τους μοναδικού στυλ.

Αποδεχόμενοι το γεγονός ότι αυτή είναι μία μπάντα η οποία θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και επί την αφορμή της διπλής συναυλίας τους (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) με τους εκ Τουρκίας ορμώμενους She Past Away, βρήκαμε τον κιθαρίστα Αντώνη Κωνσταντάρα και του κάναμε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις.

Κάποιες που έπρεπε και κάποιες που… well… δεν ήταν ανάγκη!

Darkwave / post punk / new wave. 3 διαφορετικοί όροι ή ένα placebo και μισό;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι μουσικές ταμπέλες υπάρχουν για να παίρνουμε γρήγορα μια γεύση αυτού που πρόκειται να ακούσουμε ή για να ξεμπερδεύουμε όταν μας ρωτάνε τι μουσική ακούμε. Όταν γίνονται τρόπος ζωής ενός καλλιτέχνη, μετατρέπονται σε παγίδα για τη δημιουργικότητα του.

Ένα πολύ σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο απαιτεί την προσθήκη ενός μόνιμου τρίτου μέλους με τον όρο να μην είναι πληκτράς, μπασίστας ή ντράμερ. Ως άχαστη ευκαιρία αποφασίζετε να προχωρήσετε. Τι όργανο θα προσθέτατε;

Σαξόφωνο. Ξεκάθαρα!

Ανοίγετε τις συναυλίες των She Past Away σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ως γνωστόν τραγουδάνε στη μητρική τους γλώσσα. Σε συνδυασμό με το “Όλα Καίνε” να το εκλάβουμε σαν προμήνυμα / προειδοποίηση για καθολική στροφή στα Ελληνικά ως κύρια στιχουργική σας γλώσσα;

Καθολική όχι, αλλά σίγουρα θα κυκλοφορήσουμε περισσότερα κομμάτια με ελληνικό στίχο. Μας αρέσει να γράφουμε στα αγγλικά, αλλά σίγουρα ένα ελληνόφωνο κομμάτι γίνεται πιο άμεσα σαφές στο ελληνικό κοινό και δίνει ένα vibe της πόλης σου σε κάποιον από το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι από όλα τα κομμάτια μας, το “Όλα Καίνε” ήταν αυτό που έπαιξε περισσότερο στο εξωτερικό.

Ποια είναι η δεύτερη πιο καλοντυμένη μπάντα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής (μιας που ξεκάθαρα παίζετε μπάλα μόνοι σας στην θέση 1);

Δεν υπάρχει δεύτερος μετά από εμάς!

Για πόσα χρήματα θα γινόσασταν cover band για την υπόλοιπη ζωή σας;

Για 10.000 ευρώ τον μήνα γινόμασταν Strawberry Bills και συνεχίζαμε ως official cover band των Strawberry Pills.

Αποδέχεστε τον χαρακτηρισμό “influencer wave“;

Για πόσα λεφτά (γέλια);

Headline slot στο Coachella, ηχογράφηση στο Abbey Road και άπειρα λεφτά για την υπόλοιπη ζωή σας ή 2 ώρες για φαϊ και ποτό με τον Robert Smith;

Ασχέτως των χρημάτων, λογικά θα επιλέγαμε την ηχογράφηση στο Abbey Road. Το Coachella θα ήταν επίσης τρομερή εμπειρία, αλλά με το Abbey Road θα έμενε πίσω και ένας δίσκος. Πάντως, αν μας έλεγες ένα feat. από τον Robert Smith σε κομμάτι μας, ίσως να πηγαίναμε με αυτό!

Πότε θα κυκλοφορήσει μπύρα “Strawberry Pils“;

Προς το παρόν ψάχνουμε σαξοφωνίστα. One step at a time!

Στα σοβαρά τώρα: Νέο δίσκο πότε; Το “Murder To A Beat” ήταν εξαιρετικό.

Σε ευχαριστούμε πολύ! Βρισκόμαστε σε μια φάση που έχουμε σχεδόν καταλήξει στα κομμάτια τα οποία θα συμπεριληφθούν στο νέο album, με την προπαραγωγή να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μέσα στον Μάιο θα μπούμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι προς τα τέλη του 2022 θα είναι εκεί έξω! Ωστόσο, μέχρι τότε θέλουμε να κυκλοφορήσουμε και κάποια singles.

Προσπαθώ να πείσω έναν φίλο να έρθει μαζί μου στους She Past Away και μου λέει πως φοβάται μην βαρεθεί γιατί δεν είναι το στυλ του. Τι να του πω για να τον μεταπείσω;

Να του πεις ότι παίζουν οι Strawberry Pills πριν! Στα σοβαρά, οι περιοδείες και τα νούμερα που κάνουν σε streams οι She Past Away είναι αρκετά για να πείσουν κάποιον να τους δει έστω μια φορά ζωντανά. Έχουν κάνει μια άκρως ενδιαφέρουσα πορεία μέσα στα χρόνια και η σκληρή δουλειά που έριξαν αποδίδει καρπούς. Στο τέλος της μέρας, πες του πως είναι ένα live, αν ήμασταν σε περίοδο lockdown θα παρακάλαγε να έρθει!

Ποιος είναι ο καλύτερος στίχος του κόσμου;

«Όλα καίνε, ίσα στη φωτιά».

***

Οι Strawberry Pills εμφανίζονται ζωντανά την Παρασκευή 29 Απριλίου και το Σάββατο 30 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club της Αθήνας και το Block 33 της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στο πλευρό των αγαπημένων του ελληνικού κοινού She Past Away.

RSVP Αθήνα: https://www.facebook.com/events/374739134228301

RSVP Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/1655938858131975

TICKETS: https://www.viva.gr/tickets/music/she-past-away

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ