Η καλύτερη έκδοση του 1984 στη χώρα μας είναι γεγονός!

Roxx |

Αυτή δεν είναι μία ακόμη έκδοση του 1984. Είναι ίσως η καλύτερη που έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας και θα το καταλάβετε από την αρχή, από την στιγμή που θα πιάσετε στα χέρια σας το βιβλίο και θα αγγίξετε το εξώφυλλό του.

Οι Εκδόσεις Οξύ εμπλουτίζουν τη σειρά Οξύ Classics τους, με μία σημαντικότατη προσθήκη, αυτή του πιο γνωστού –ίσως- βιβλίου του Τζορτζ Όργουελ. To 1984 (αρχικός τίτλος: Ο τελευταίος άνθρωπος στην Ευρώπη) ήταν το πρώτο βιβλίο που έγραψε μετά τον θάνατο της γυναίκας του, Αϊλίν, και το μοναδικό μετά την αναγνώρισή του ως σπουδαίο όνομα στον χώρο της πεζογραφίας.Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει και βιώνοντας τον προβληματισμό που διαδέχτηκε τον αρχικό ενθουσιασμό μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Όργουελ συνέλαβε ένα μέλλον όπου η έλλειψη ατομικών ελευθεριών και οι κυβερνητικές υποχρεώσεις απέχουν πολύ από τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας, πλην όμως δεν αμφισβητούνται σχεδόν από κανέναν.

Ένας κόσμος όπου κάθε ανθρώπινο δικαίωμα έχει καταπατηθεί και κάθε έννοια ελευθερίας και ατομικότητας καταργείται. Ένας κόσμος όπου ο Μεγάλος Αδελφός παρακολουθεί τα πάντα μέσω συσκευών προηγμένης τεχνολογίας. Ένας κόσμος όπου ο πόλεμος απέναντι σ’ έναν αόρατο εχθρό δεν τελειώνει ποτέ, οι σκέψεις περνούν στην παρανομία και κάθε απόκλιση από τις επιταγές του καθεστώτος τιμωρείται αμείλικτα ώσπου να «διορθωθεί».

Ένας κόσμος όπου οι κυβερνώντες έχουν την ευχέρεια να μεταβάλλουν το παρελθόν και να αρνούνται το αυθύπαρκτο της πραγματικότητας, ένας κόσμος όπου η γλώσσα και οι λέξεις της αλλάζουν για να συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα…

Επαληθευμένο δυστοπικό όραμα με τη μορφή μυθιστορήματος, το 1984, απ’ αυτά τα ελάχιστα έργα που προσδιόρισαν με ακρίβεια τον αιώνα τους, εξακολουθεί να μας προειδοποιεί εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία του πως ο ολοκληρωτισμός, μαζί με όλο τον όγκο των ψευδαισθήσεών του, δεν γνωρίζει μέτρο και όρια ούτε ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου και μπορείτε να παραγγείλετε τώρα το βιβλίο εδώ.

Βιογραφία συγγραφέα:

Σε μόλις 47 χρόνια ζωής, ο Τζορτζ Όργουελ (αληθινό όνομα Έρικ Άρθουρ Μπλερ, 1903-1950) πρόλαβε να κάνει πάρα πολλά: διδάχθηκε γαλλικά από τον Άλντους Χάξλεϊ, γνώρισε τον μετέπειτα σπουδαίο ιστορικό/βυζαντινολόγο Στίβεν Ράνσιμαν, συνάντησε και κατάφερε να εξοργίσει τον Χ.Τζ. Γουέλς, έναν συγγραφέα που θαύμαζε, γευμάτισε με τον Χένρι Μίλερ, που τον αποκάλεσε «ανόητο», παντρεύτηκε δύο φορές, υιοθέτησε ένα αγοράκι και πήρε μέρος στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο το 1936 – όπου τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από βολή ελεύθερου σκοπευτή και επέστρεψε στην Αγγλία απογοητευμένος, γιατί ενώ ο ίδιος πίστευε ότι πολεμούσε τον Φράνκο υπέρ της Δημοκρατίας στο τέλος βρέθηκε μετέωρος ανάμεσα στους κομμουνιστές, τους τροτσκιστές και τους σοσιαλιστές της Καταλονίας.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ