Κακό χέβι μεταλ: Το Πρώτο Θέμα για τον Jon Schaffer - Η ρητορική μίσους τον έσπρωξε σε αυτή τη μουσική
News

Κακό χέβι μεταλ: Το Πρώτο Θέμα για τον Jon Schaffer – Η ρητορική μίσους τον έσπρωξε σε αυτή τη μουσική

Πρώτη μούρη έχει γίνει με τις βλακείες του ο Jon Schaffer των Iced Earth που έκανε «ντου» στο Καπιτώλιο μαζί με άλλους οπαδούς του Τραμπ και πλέον είναι καταζητούμενος από την αστυνομία της Ουάσιγκτον. 

Έτσι είναι, οι μαλακίες πληρώνονται Γιάννη, που έχεις και τη γιορτή σου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσε και αφορμή στους τύπους από το Πρώτο Θέμα να τις γράψουν τις εξυπνάδες τους.

Αφού παραθέτουν αρκετά πραγματικά και γνωστά στοιχεία για τις απόψεις και τη ζωή του frontman των Iced Earth, κάνουν και τις αναφορές τους στη μουσική που παίζει.

«Ο 52χρονος μουσικός φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στους σκληρούς ήχους και στίχους των τραγουδιών του αλλά θέλησε να εκφράσει τα άγρια ένστικτά του και δημοσίως υπερασπιζόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ρητορική του μίσους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους» αναφέρει το κείμενο αρχικά αφήνοντας την υπόνοια ότι επειδή έχει τέτοιες απόψεις παίζει τέτοια μουσική.

Και επειδή οι υπόνοιες δεν ήταν αρκετές είπαν να το γράψουν και πιο ξεκάθαρα.

«Ο πατέρας του ήταν ένθερμος υποστηρικτής του επικεφαλής ακροδεξιάς οργάνωσης John Birch παραδεχόμενος μάλιστα πως, κατά την διάρκεια των παιδικών του χρόνων άκουγε συχνά τις πολιτικές συζητήσεις που έκανε στο σπίτι με τους φίλους του. Με δυο λόγια είχε ποτιστεί από νωρίς με την ρητορική του μίσους. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που τον έσπρωξε προς την χέβι – μέταλ μουσική μέσω της οποίας βρήκε έναν τρόπο να εκφράσει τα βίαια ένστικτά του. Η μεγαλύτερη αδελφή του, εξάλλου, άκουγε φανατικά χαρντ ροκ οπότε είχε εξοικειωθεί με αυτόν τον ήχο από πολύ μικρός».

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι γράφουν «τη χέβι μέταλ» λες και είμαστε στη Γκράβα το 1983, αλλά το 2021 να βάζεις ακόμα τέτοια στεγανά και τέτοιες ταμπέλες; Ότι μόνο οι ακραίοι στις αντιλήψεις τους δηλαδή ασχολούνται με το μέταλ; Έλεος, ρε παιδιά πια.

Και μην πει κανείς, γιατί σχολιάζουμε συναδέλφους. Συναδέλφους στο άντρο της «υπέρκομψης» και του Μωυσή, δεν έχουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ