Jon Schaffer: Δήλωσε ένοχος και θα συνεργαστεί με την Κυβέρνηση για λιγότερο χρόνο φυλάκισης
News

Jon Schaffer: Δήλωσε ένοχος και θα συνεργαστεί με την Κυβέρνηση για λιγότερο χρόνο φυλάκισης

Ο Jon Schaffer ήταν από τους πρώτους που έκαναν ντου στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου και σήμερα, 100 ημέρες μετά, είναι ο πρώτος από όσους έχουν συλληφθεί που δηλώνει ένοχος.

Ο 52χρονος που όπως έγινε γνωστός πριν από μερικές ημέρες συνεργάζεται με τις Αρχές, αποδέχθηκε τις δύο από τις έξι κατηγορίες και πλέον θα δικαστεί για παρακώληση κυβερνητικών υποθέσεων και παράνομη είσοδο στο Καπιτώλιο.

Αυτά τα δύο αδικήματα επισύρουν 20 και δέκα χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα όμως η συμφωνία που έχει κάνει θα τους δώσει το δικαίωμα να εκτίσει από 3.5 έως 4.5 χρόνια στη φυλακή ανάλογα με το πόσο σημαντικές θα είναι οι πληροφορίες που θα δώσει στις καταθέσεις του για τους ανθρώπους πίσω από την επίθεση.

Ο Jon Schaffer αναμένεται να αποφυλακιστεί μέχρι να γίνει το δικαστήριο όπως θα βρίσκεται υπό επιτήρηση και δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αφού πρέπει να παραδώσει το διαβατήριο του.

Οι πληροφορίες που ζητά η κυβέρνηση αφορούν την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, Oath Keepers, καπελάκι της οποία φορούσε o Schaffer στις 6 Ιανουαρίου αν και δεν παραδέχεται ότι είναι μέλος της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ