Ηθοποιός του Game of Thrones λέει ότι της έκαναν εικονικό πνιγμό για 10 ώρες στη σκηνή των βασανιστηρίων
News

Ηθοποιός του Game of Thrones λέει ότι της έκαναν εικονικό πνιγμό για 10 ώρες στη σκηνή των βασανιστηρίων

Πάμε πίσω περίπου πέντε χρόνια, στο φινάλε της 6ης σεζόν του Game of Thrones, όταν ακόμα δεν υπήρχε το παραμικρό παράπονο από το κοινό για τις εξελίξεις στη σειρά. Ήταν το επεισόδιο The Winds of Winter, που περιελάμβανε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και τη Σέρσεϊ να παίρνει εκδίκηση από όλους τους εχθρούς της.

Ανάμεσα τους και η Septa Unella, την οποία υπέβαλλε σε βασανιστήρια. Ο ηθοποιός που την υποδυόταν, Hannah Waddingham, η ίδια που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία για το «Shame, Shame» με το καμπανάκι της, μίλησε για την εμπειρία των γυρισμάτων εκείνης της σκηνής, λέγοντας ότι το waterboarding (εικονικός πνιγμός) κράτησε δέκα ολόκληρες ώρες.

Αρχικά όπως είπε η σκηνή προέβλεπε τον βιασμό του χαρακτήρας της από το «Βουνό» κάτι που τελικά δεν προχώρησε. «Νομίζω ότι δέχθηκαν πολλά παράπονα για τη σκηνή με τον βιασμό της Σάνσα, που επέλεξαν να μην προχωρήσουν με αυτό. Το άλλαξαν την τελευταία στιγμή την ώρα που ήμουν σε πτήση για το Μπέλφαστ και ξαφνικά έλαβα το νέο σενάριο στο οποίο μου ζητούσαν να έχω μαζί μου το πάνω μέρος κολυμβητικής στολής».

Όταν έφτασε στα γυρίσματα, της είπαν αναλυτικά για τη σκηνή, αλλά η Waddingham νόμιζε ότι η σκηνή θα υπονοήσει το weaterboarding, αλλά δεν θα το δείξει. Τελικά έγινε κανονικότατα και την είχαν δεμένη για ώρες, ενώ η Lena Hedey έριχνε το υγρό στο πρόσωπο της.

«Σίγουρα εκτός από τη γέννα αυτή ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Η Lena ένιωθε πολύ άβολα και εγώ είχα ξεπεράσει τα όρια μου. Όμως εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι αν απλά θα το υπομείνεις και θα κάνεις αυτό που ζητά η σκηνή ή θα τα παρατήσεις λέγοντας ότι δεν είμαι εδώ για αυτό». 

Όπως λέει η ίδια όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, η φωνή της δεν έβγαινε, εκτός από ψίθυρο και είχα μελανιές σαν να είχα δεχτεί επίθεση.

«Απέκτησα μία κλειστοφοβική διάθεση όταν βρίσκομαι κοντά σε νερό. Αυτό συμβαίνει όταν σου κάνουν εικονικό πνιγμό για δέκα ώρες και τελικά βλέπεις μόνο ενάμιση λεπτό στην οθόνη. Δεν ήθελα το λουρί να είναι τόσο σφιχτό στο λαιμό μου, αλλά όπως μου είπαν αν η κάμερα σε δείχνει να σηκώνεις τόσο ψηλά το λαιμό σου το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυθεντικό. Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν, ότι η παραγωγή δεν θα με αφήσει τουλάχιστον να πεθάνω, έτσι συνέχισα».

Το HBO δεν σχολίασε αν και του ζητήθηκε τις δηλώσεις της ηθοποιού όμως είναι σίγουρο ότι αυτό το θέμα δεν θα κλείσει εδώ.

https://youtu.be/1z0PL8-Shq4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ