Ίθαν Χοκ και Έμα Γουότσον τρόμαξαν. Εσείς;
Movies

Ίθαν Χοκ και Έμα Γουότσον τρόμαξαν. Εσείς;

Έξι χρόνια είναι πολλά. Τόσα πέρασαν από την τελευταία ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Agora, που δεν μας… ξετρέλανε κιόλας (ούτε τους κριτικούς και τα… ταμεία), ίσως γιατί ο Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος μας έχει συνηθίσει αλλιώς. Ο Αμενάμπαρ, λοιπόν, επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά.

Να προκαλεί τρόμο. Και το τρέιλερ της νέας του ταινίας, Regression, που βγαίνει σε κάνα δίμηνο, προμηνύει… μπόλικο απ’ αυτόν! Ίθαν Χοκ και Έμα Γουότσον (πόσο μεγάλωσε…;), πάντως, που πρωταγωνιστούν στην ταινία, τρόμαξαν. Πολύ.

Το φιλμ, που θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 28 Αυγούστου και κάπου εκεί κοντά και στη χώρα μας, τοποθετείται στη Μινεσότα, το 1990. Αφηγείται την ιστορία του ντετέκτιβ Bruce Keener (Ίθαν Χοκ), καθώς ερευνά την υπόθεση της Angela (Έμα Γουότσον), η οποία κατηγορεί τον πατέρας της για ένα ανήκουστο έγκλημα.

Ο πατέρας της, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί αν έχει κάνει το έγκλημα, παραδέχεται την ενοχή του και στην προσπάθεια του ψυχολόγου του (Ντέιβιντ Θιούλις) να επανακτήσει τη μνήμη του, θα αποκαλυφθεί μία απειλή που αφορά όλη τη χώρα.

Το θρίλερ Thesis του 1996 μας άρεσε. Όταν έκανε το μεγάλο βήμα προς το Χόλιγουντ, βάζοντας τη Νικόλ Κίντμαν να… τσακωθεί με τους φόβους της στο Οι Άλλοι, γουστάραμε. Με το Η Θάλασσα Μέσα Μου, δε, όπου πήρε και όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, τρίβαμε τα μάτια μας… Ε, έχουμε λόγους να πιστεύουμε, βλέποντας και το τρέιλερ, πως κάτι καλό έχει φτιάξει πάλι ο Αλεχάντρο…

Νίκος Ράλλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ